Inventatoarea celebrei păpuși Barbie va fi subiectul unui film

Inventatoarea celebrei păpuși Barbie va fi subiectul unui film
Publicat: 18/09/2019, 16:59

Filmul biografic „Dream Doll”, aflat în lucru, va prezenta povestea fondatoarei companiei de jucării Mattel, creatoare a păpușii Barbie, Ruth Handler.

În 1956, Barbara Handler, pe atunci o adolescentă în vârstă de 15 ani, aflată într-o vacanță în Elveția, alături de mama ei, Ruth – cofondatoare a companiei de jucării Mattel -, a remarcat o păpușă, precursoarea lui Barbie, comercializată în magazine sub numele Lili.

Ruth Handler a cumpărat trei păpuși Lilli și le-a adus cu ea în California. Trei ani după aceea – pe 9 martie 1959 – a prezentat în premieră mondială versiunea americană a acelei păpuși, la American International Toy Fair de la New York. Noua păpușă a fost denumită Barbie, după numele fiicei lui Ruth Handler.

Regizoarea Melisa Wallack va scrie scenariul bazându-se pe memoriile din 1995 ale lui Handler, „Dream Doll: The Ruth Handler Story”.

„Lumea trebuie să afle despre femeia fenomenală din spatele păpușii. Am ales să lucrăm cu Rita Wilson, Cristan Crocker, Andrea Nevins și Bron Studios pentru a aduce povestea vieții lui Ruth publicului. Colaborarea cu ei la acest proiect s-a potrivit perfect pentru că am simțit că au înțeles ce sursă de inspirație a fost Ruth”, au declarat fiica și nepoata lui Ruth, Barbara și Cheryl Segal.

Handler a fost prima femeie din istorie care a ajuns în clasamentul Fortune 500 al celor mai mari companii publice americane, după cifra de afaceri.

În anul 1970, a fost diagnosticată cu cancer la sân, murind în 2002, la vârsta de 85 de ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase