Jake Lloyd, interpretul lui Anakin Skywalker în franciza „Star Wars”, suferă de schizofrenie

Jake Lloyd, interpretul lui Anakin Skywalker în franciza Star Wars, suferă de schizofrenie
Publicat: 24/06/2015, 18:10
Actualizat: 04/08/2015, 12:54

Mama fostului copil-vedetă spune că recentul comportament turbulent al fiului ei, arestat de autoritățile americane, a fost cauzat de lupta lui cu schizofrenia. Jake Lloyd, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat în orașul Charleston din statul Carolina de Sud, pe 17 iunie, după o spectaculoasă cursă de urmărire în care a fost implicată poliția locală.

Actorul a încălcat multe reguli de circulație, depășind pe linia continuă și conducând neglijent și cu viteză foarte mare, iar cursa de urmărire s-a încheiat doar după ce Jake Lloyd a pierdut controlul asupra vehiculului, care a părăsit spațiul carosabil, a trecut printr-un gard și s-a oprit într-o zonă împădurită, după ce a distrus mai mulți copaci.

Starul american a fost arestat pentru conducere neglijentă a automobilului, nerespectarea somației de oprire, rezistență la arestare și conducere fără permis valabil. Actorul se află în prezent în custodia poliției americane.

Mama lui, Lisa, a făcut publică lupta pe care fiul ei o duce cu o maladie mintală gravă, dezvăluind faptul că Jake Lloyd a fost diagnosticat cu schizofrenie la vârsta de 19 ani.

Ea spune că fiul ei a primit în trecut tratament de specialitate, însă actorul a renunțat în ultimele luni la medicamentele care i-au fost prescrise. Lisa Lloyd spune că fiul ei va merge imediat la medic după ce va fi eliberat din arest.

Lisa Lloyd a făcut aceste declarații după ce site-ul TMZ.com a publicat un articol despre o altercație între Jake și mama lui, în martie, care s-a produs după ce actorul s-a prezentat în fața casei acesteia și a început să strige la ea.

Potrivit documentelor poliției, Lisa a deschis ușa, însă a refuzat să îl lase pe Lloyd să intre în casa ei, fapt care l-a determinat pe actor să își lovească mama. Lisa a suferit mai multe tăieturi și contuzii la nivelul brațelor, însă a refuzat să depună plângere. Lloyd părăsise deja locul faptei înainte de sosirea echipajelor de poliție.

În ciuda acelui episod neplăcut, Lisa continuă să afirme că fiul ei nu este violent.

În afara rolului Anakin Skywalker pe care l-a interpretat în „Star Wars Episodul I – Amenințarea fantomei”, Jake Lloyd a jucat în comedia „Goana după cadou/ Jingle All the Way”, alături de Arnold Schwarzenegger, în drama „Madison”, alături de Jim Caviezel, și în lungmetrajul SF „Apollo 11”.

A avut roluri consistente și în serialele de televiziune „Spitalul de Urgență/ ER” și „Pretender – Omul cu o mie de fețe/ The Pretenders”.

În 2012, Jake Lloyd a anunțat că nu va mai juca niciodată în vreun film sau serial TV și a spus că viața lui din perioada liceului a fost „un adevărat iad” din cauza rolului interpretat în franciza „Star Wars”.

„Ceilalți elevi au fost cu adevărat răutăcioși față de mine. Imitau sunetul săbiilor laser (din franciza «Star Wars», n.r.) de fiecare dată când mă vedeau. A fost o nebunie totală. Toată viața mea de licean a fost un adevărat iad – trebuia să dau până la 60 de interviuri în fiecare zi. Am început să urăsc momentele în care camerele de filmat se îndreptau spre mine”, a declarat actorul.

De asemenea, el a spus că nu îi mai place să urmărească filmele din seria „Star Wars” și îl învinovățește pentru acest lucru pe creatorul francizei, cineastul George Lucas: „Atunci când te confrunți cu așa ceva, există și multe așteptări, pentru a te ridica la înălțimea standardelor impuse de public, însă nu cred că George Lucas a făcut acest lucru. Pentru mine, ar fi destul de înfiorător să mă întorc în timp și să vizionez acum aceste filme”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O nouă erupție puternică pe suprafața Soarelui! Semnalele radio din Pacific au fost perturbate