Jennifer Lopez și-a cerut scuze după concertul susținut la aniversarea președintelui turkmen

Jennifer Lopez și-a cerut scuze după concertul susținut la aniversarea președintelui turkmen
Publicat: 01/07/2013, 12:25
Actualizat: 12/12/2013, 16:14

Jennifer Lopez și-a cerut scuze pentru concertul susținut, sâmbătă seară, la petrecerea de aniversare a președintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdimuhamedov, cunoscut pentru regimul său opresiv, informează contactmusic.com.

Cântăreața americană, care a stârnit controverse după ce i-a cântat „La mulți ani” președintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdimuhamedov, la petrecerea care a avut loc sâmbătă seară, insistă că nu cunoștea faptul că organizația Reporteri fără Frontiere a situat această țară pe locul al treilea în topul celor mai opresive regimuri din lume.

Un purtător de cuvânt al artistei a declarat, duminică, pentru publicația Sunday Telegraph: „Dacă ar fi cunoscut problemele privind drepturile omului (din Turkmenistan, n.r.), cu siguranță Jennifer Lopez nu ar fi participat la eveniment”.

Lopez a primit o sumă importantă de bani pentru a concerta la aniversarea președintelui turkmen, al cărui guvern este acuzat de arestarea și torturarea disidenților politici, mai scriu cei de la contactmusic.com.

Totodată, coregraful cântăreței J.R. Taylor a scris pe o rețea de socializare, imediat după concertul susținut de Jennifer Lopez la petrecere: „Briza Turkmenistanului se simte uimitor în timpul nopții. Mă întreb unde sunt toți prietenii mei turkmeni de pe rețelele de socializare?”.

Imediat, mai multe persoane care îi urmăresc activitatea lui J.R. Taylor l-au informat că platforma Twitter este interzisă în Turkmenistan, acesta adăugând mai târziu: „Un show minunat! (…) Mulțumim, Turkmenistan, pentru ospitalitatea de neegalat!”.

Jennifer Lopez a fost criticată de reprezentanții The Human Rights Foundation după ce a susținut acest concert.

Petrecerea, unde Jennifer Lopez ar fi cântat piesa „Happy Birthday, Mr. President”, a fost organizată de China National Petroleum Corporation, o companie care are afaceri în Turkmenistan, potrivit unui purtător de cuvânt al acesteia.

„Lopez are, evident, dreptul de a-și câștiga existența cântând pentru dictatorul pe care și-l alege și pentru șleahta lui, dar acțiunile ei distrug mesajul pe care l-a cultivat cu grijă în ceea ce privește implicarea sa în programele Amnesty International din Mexic, care au ca scop eliminarea violențelor la care sunt supuse femeile”, au spus, duminică, reprezentanții The Human Rights Foundation.

Turkmenistan, o fostă țară a Uniunii Sovietice, este celebră pentru nerespectarea drepturilor omului și regimul autoritar al președintelui său.

„Turkmenistan rămâne una dintre cele mai opresive țări ale lumii”, spunea Human Rights Watch într-un raport dat publicității anul trecut. „Turkmenistan continuă să extindă relațiile cu guverne străine și organizații internaționale, însă fără să arate semnificativ că respectă drepturile omului”, se arată în același raport.

Jennifer Lopez, în vârstă de 43 de ani, a devenit celebră în calitate de actriță, înainte de a deveni o vedetă a muzicii pop. De când a devenit cunoscută în anii 1990 cu rolul din sitcomul „In Living Color”, Jennifer Lopez a devenit un star de talie mondială, remarcându-se în filme precum „Selena”, „Trenul cu bani”, „Anaconda”, „Eu cu cine mă mărit?”, „Camerista/ Maid in Manhattan”, „Plan de rezervă” și „Pregătește-te, că vine!”. Și-a lansat albumul de debut, „On the 6”, în 1999. Jennifer Lopez s-a remarcat și în calitate de jurat al emisiunii-concurs „American Idol”, dar și cu numeroase albume pop, care s-au vândut în peste 75 milioane de copii. Jennifer Lopez este și o femeie de afaceri cu un simț antreprenorial dezvoltat, artista lansându-și propria companie de producție, o linie vestimentară și o gamă de parfumuri. În 2012, Jennifer Lopez a ocupat primul loc în topul celor mai bine plătite vedete de la Hollywood, întocmit de revista Forbes, cu venituri de 52 de milioane de dolari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO