Jeremy Clarkson, în conflict cu Protecția animalelor. Care este acuzația adusă prezentatorului Top Gear

Redactor:
Mihai Schiau
Prezentatorul Top Gear, Jeremy Clarkson, este în mijlocul unui nou scandal, după o emisiune BBC filmată în ferma sa din Oxfordshire, scrie Daily Mail.

Prezentatorul Top Gear, Jeremy Clarkson, este în mijlocul unui nou scandal, după o emisiune BBC filmată în ferma sa din Oxfordshire, scrie Daily Mail.

Protecția animalelor îi acuză pe Clarkson și pe prezentatorul „Countryfile”, Chris Packham, că au deranjat bufnițele de hambar, în timpul filmării emisiunii.

Clarkson a speriat o bufniță de hambar, în timpul emisiunii

La un moment dat, cei doi s-au apropiat de cuibul unor bufnițe de hambar, practic încurajându-i pe cei 6,8 milioane de telespectatori să comită și ei o imprudență similară, susține Josh Marshall, un fost soldat transformat în ornitolog.

 

Marshall și-a scris nemulțumirea pe Twitter, apoi a contactat BBC și autoritățile competente. Polițiștii au început o investigația, iar Clarkson și Packham riscă acum să stea șase luni după gratii, din cauză că au deranjat păsările protejate.

Reprezentanții BBC spun că Jeremy Clarkson și staff-ul emisiunii „Countryfile” au procedat corect, însă Daily Mail au găsit mai multe secvențe care l-ar putea compromite pe prezentatorul „Top Gear”. În urmă cu zece ani, Clarkson a glumit în emisiunea lui că ar vrea să omoare o pasăre ca să se amuze. În plus, acum trei ani, a claxonat atât de insistent încât a speriat o familie de bufnițe de hambar.

 

Clarkson și Packham

Iar acum, l-a dus pe prezentatorul „Countrylife” la un cuib al bufnițelor și i-a arătat conținutul acestuia. Când i-au văzut pe Clarkson și Packham că se apropie, păsările s-au speriat și au zburat.

„Este iresponsabil să arăți așa ceva la televizor”, a declarat Marshall. Cu toate acestea, ornitologul însuși a apărut în ediția de săptămâna precedentă a emisiunii „Countrylife”, cu o declarație la fel de controversată precum gestul lui Clarkson. El a spus despre crescătorii de porumbei că sunt responsabili pentru uciderea șoimilor călători. Ulterior, el a dat vina pe modul în care a fost editată emisiunea, spunând că declarația sa a fost scoasă din context.

Inchide