Jocurile de noroc pe internet în SUA, miza unui duel între miliardari cu greutate

Jocurile de noroc pe internet în SUA, miza unui duel între miliardari cu greutate
George Soros și John Paulson, doi dintre cei mai influenți investitori din SUA, pariază masiv pe ascensiunea jocurilor de noroc online în Statele Unite, intrând într-un duel cu ambițiosul Sheldon Adelson, cel mai mare proprietar de cazinouri, pentru o afacere de 60 miliarde de dolari pe an.
Publicat: 12/01/2014, 16:21
Actualizat: 31/07/2014, 14:43

George Soros și John Paulson, doi dintre cei mai influenți investitori din SUA, pariază masiv pe ascensiunea jocurilor de noroc online în Statele Unite, intrând într-un duel cu ambițiosul Sheldon Adelson, cel mai mare proprietar de cazinouri, pentru o afacere de 60 miliarde de dolari pe an.

Soros și Paulson, alături de Leon Cooperman, un alt investitor de succes din zona fondurilor de hedging, au preluat în luna noiembrie participația majoritară la Caesars Acquisitions Co., vehiculul de jocuri de noroc pe internet al grupului Caesars Entertainment, unul dintre cele mai mari lanțuri de cazinouri din SUA, potrivit Forbes.

Tot mai mulți oameni de afaceri și inițiați în zona jocurilor de noroc pariază masiv pe viitorul industriei americane a cazinourilor, cu afaceri de 60 miliarde de dolari, pe măsură ce pariurile pe internet, considerate până nu demult ilegale de guvernul federal, sunt legalizate la nivelul autorităților statale, precum New Jersey, Delaware sau Nevada.

Principalii acționari ai Caesars Entertainment sunt de asemenea investitori importanți în vehiculul Caesars Acquisitions, pariind 484 milioane de dolari pe jocurile de noroc online, notează Forbes.

Printre miliardarii care mizează sume uriașe pe revenirea pariurilor pe internet în SUA, după mai bine de 7 ani de lobby intens, se numără și frații Lorenzo și Frank Fertitta, care controlează Ultimate Fighting Championshin (UFC) sau Kirk Kerkorian, principalul acționar al MGM Resorts.

Sheldon Adelson, influentul miliardar din spatele grupului Las Vegas Sands, cel mai mare operator de cazinouri la nivel global, este însă hotărât să blocheze industria jocurilor de noroc online, care îi amenință afacerile, mai tradiționale.

Cu o avere estimată la aproape 30 miliarde de dolari, Sheldon Adelson se află pe locul 5 în topul bogaților din SUA și este unul dintre cei mai mari donatori în politică, demonstrând în trecut că nu se sfiește să investească sume de peste 100 milioane de dolari în campanii electorale.

Patronul Las Vegas Sands a declarat pentru Forbes că va „cheltui oricât va fi necesar” pentru a exclude din SUA afacerile de gambling pe internet și a mobilizat o armată de avocați și lobbyiști la Washington și în capitalele statelor care se gândesc să legalizeze jocurile de noroc pe internet. Adelson i-a cooptat în campania sa pe fostul guvernator al statului New York, George Pataki, fostul senator de Arkansas Blanche Lincoln și fostul primar al orașului Denver Wellington Webb.

Deși piața pariază că va pierde – acțiunile Caesars Acquisition au crescut cu peste 30% din noiembrie – rivalii săi admit că Adelson este un adversar de temut.

„L-am auzit pe Adelson spunând, «Sunt foarte bogat și nu îmi plac jocurile de noroc pe internet». Însă Adelson nu își dă seama că, în final, toate bunurile și serviciile vor fi cumpărate pe internet”, comentează pentru Forbes directorul general al Caesars Acquisition, Mitch Garber.

De mai bine de șapte ani, jocurile de noroc online sunt controlate în SUA de companii offshore dispuse să se lupte cu guvernul federal, precum PokerStars și Full Tilt Poker. Gambling-ul online a fost scos în afara legii de Congres în toamna anului 2006. Câțiva ani mai târziu, Departamentul Justiției și-a îndulcit tonul, la presiunea grupurilor de lobby, iar în prezent statele sunt libere să decidă dacă vor să legalizeze și reglementeze jocurile de noroc pe internet.

Deși resursele lui Adelson sunt considerabile, șansele sale de succes par reduse având în vedere numărul și greutatea adversarilor săi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Tânăr din Mehedinți, găsit fără suflare în locuința în care creștea ilegal șerpi. Anchetatorii au...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
O nouă taxă obligatorie în România. Legea intră în vigoare de la 1 iulie
Lista artiștilor care vor cânta la Neversea 2024. Surprize mari pentru petrecăreți
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Care este starea de sănătate a lui Florin Piersic după a treia operație: ”Se află...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Tot mai multe cazuri de rujeolă în Europa