Johnny Depp riscă 10 ani de închisoare în Australia din cauza câinilor săi

Publicat: 26/05/2015, 10:17
Actualizat: 04/08/2015, 14:31

O comisie din Senatul australian a anunțat luni că, dacă acest caz va ajunge la tribunal și dacă starul hollywoodian va fi găsit vinovat, actorul riscă să primească o condamnare de 10 ani de închisoare sau o amendă de 265.000 de dolari.

Actorul american, în vârstă de 51 de ani, a generat câteva controverse la începutul lunii mai, atunci când i-a luat cu el în Australia, la bordul unui avion privat, pe cei doi câini de companie ai săi, Pistol și Boo, doi masculi din rasa Yorkshire Terrier, încălcând astfel normele stricte de carantină din această țară.

Potrivit publicației Sydney Morning Herald, o anchetă oficială a ajuns la concluzia că Johnny Depp, ceilalți pasageri de la bordul avionului și membrii echipajului au omis să semnaleze în fața autorităților vamale prezența celor două animale de companie. Cei doi câini au fost însă fotografiați la scurt timp după aceea în Australia, în timp ce se aflau într-un salon de înfrumusețare pentru căței, iar acele fotografii au apărut pe rețelele de socializare.

Ministrul Agriculturii din Australia, Barnaby Joyce, care duce de doi ani o campanie acerbă de promovare a principiului potrivit căruia normele și regulamentele sanitare se aplică tuturor cetățenilor, indiferent dacă aceștia sunt vedete de la Hollywood, l-a avertizat pe starul hollywoodian într-un mod foarte brutal, spunându-i că Pistol și Boo vor fi confiscați și vor fi eutanasiați dacă nu vor părăsi teritoriul australian în cel mult 48 de ore.

Din fericire, această situație a fost evitată, iar câinii actorului Johnny Depp s-au întors în Statele Unite la bordul unui avion privat.

Actorul american, care se află în prezent în Australia cu ocazia filmărilor de la cel de-al cincilea lungmetraj din franciza „Pirații din Caraibe”, va trebui, înainte să părăsească Australia, să acorde anumite explicații agenților de la serviciul vamal australian.

Starul hollywoodian va primit cel mai probabil o amendă uriașă pentru faptul că a încălcat legile australiene, potrivit cărora orice animal care intră pe teritoriul australian trebuie să rămână în carantină pentru cel puțin 10 zile. „Nu putem face o excepție pentru Johnny Depp. Există motive întemeiate pentru care avem aceste reguli stricte”, a adăugat ministrul Barnaby Joyce.

Filmările de la lungmetrajul „Pirații din Caraibe 5/ Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” au debutat în luna februarie.

Johnny Depp va reveni pe ecrane în rolul Căpitanului Jack Sparrow, alături de Geoffrey Rush, care interpretează rolul lui Barbossa. În acest moment, cei doi sunt singurii actori confimați din vechea distribuție ca parte a noului lungmetraj din franciză. Orlando Bloom, care l-a interpretat în primele trei filme pe Will Turner, a declarat anterior că se află „în discuții” pentru reluarea rolului.

Rolul principal feminin va fi interpretat de actrița Kaya Scodelario. Pe de altă parte, personajul negativ din noua peliculă va fi interpretat de spaniolul Javier Bardem, iar australianul Brenton Thwaites, care a apărut recent în „Maleficent”, va figura și el printre noii actori din distribuție.

„Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales” va fi regizat de Joachim Ronning și Espen Sandberg, iar premiera este programată pentru iulie 2017.

Cele patru filme din franciza „Pirații din Caraibe” au avut încasări totale, la nivel mondial, de circa 3,7 miliarde de dolari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?