Jon Stewart a prezentat pentru ultima dată „The Daily Show”

Publicat: 07/08/2015, 11:18

Mulți dintre foștii lui colaboratori au fost prezenți în platourile de filmare, iar alții, care au asistat adeseori în direct la comentariile extrem de ironice pe care Jon Stewart, un maestru al satirei, le-a făcut de-a lungul timpului în emisiune la adresa unora dintre „țintele” sale predilecte, precum Bill O’Reilly și Hillary Clinton, au apărut în mesaje video înregistrate, informează Reuters.

Jon Stewart, a cărui emisiune difuzată de postul de televiziune Comedy Central a fost recompensată cu 18 premii Primetime Emmy și a ironizat excentricitățile și excesele din politica, cultura și mass-media americană, a optat pentru o ultimă ediție foarte directă, alcătuită din mesaje înregistrate, intervenții în direct ale unor celebrități și momente de satiră politică.

Pauzele muzicale au fost asigurate de Bruce Springsteen și grupul său, E Street Band.

Jon Stewart și-a început într-un mod simplu ultima emisiune la pupitrul de prezentator al „The Daily Show” și a fost întâmpinat cu urale de spectatorii din platou: „Bine ați venit la «The Daily Show», numele meu este Jon Stewart. Am vești mari: Gata, acesta este episodul final”.

Un segment extins al emisiunii a fost alcătuit din știri umoristice furnizate de corespondenții emisiunii, care au „inundat” ediția de joi seară cu comentarii ironice la adresa cursei din interiorul Partidului Republican pentru o nominalizare la candidatura pentru funcția prezidențială.

Steve și Nancy Carrell, John Hodgman, Lewis Black, Wyatt Cenac, Kristen Schaal, Mo Rocca, Jason Jones și frații Rob și Nate Corddry au fost doar câțiva dintre corespondenții emisiunii care au glumit joi seară atât pe seama politicienilor americani, cât și pe seama lui Jon Stewart.

„Încă ești aici? Credeam că Trevor a început deja în locul tău”, a glumit Kristen Schaal, referindu-se la Trevor Noah, care îl va înlocui pe Jon Stewart în calitate de prezentator al acestei emisiuni, începând din luna septembrie.

În timpul emisiunii de joi seară, Trevor Noah a apărut dintr-o dată în spatele pupitrului lui Jon Stewart, prefăcându-se că măsoară cu mare atenție fotoliul și biroul acestuia, determinându-l pe celebrul prezentator să îl implore, în glumă, la un moment dat: „Poți să mă mai lași încă 20 de minute, te rog?”.

Stephen Colbert, fost colaborator al emisiunii „The Daily Show”, care a prezentat apoi propriul show TV – „Colbert Report” – înainte de a fi numit ca înlocuitor al lui David Letterman la cârma emisiunii „Late Show” difuzată de CBS, a avut și el o apariție savuroasă în ediția de joi seară.

Printre „țintele” de joi seară ale lui Jon Stewart s-au aflat Hillary Clinton, prezentatorul TV Bill O’Reilly, secretarul de stat John Kerry, guvernatorul statului New Jersey Chris Christie și senatorul de New York Chuck Schumer, vizați cu toții de ironiile acide ale lui Jon Stewart, al cărui discurs s-a încheiat cu o expresie celebră folosită de senatorul John McCain: „So long, jackass” („La revedere, idioților”).

Un segment înregistrat a fost alocat scenelor filmate în culisele emisiunii, prezentând membrii echipei de producție făcând glume în sălile de dormit, cabinele scenariștilor, camera editorilor, dar și în bucătărie.

„Lucrul din acest loc de care îmi va fi cel mai dor sunt oamenii de aici”, a spus Jon Stewart, adăugând că aceștia nu l-au dezamăgit niciodată și că l-au susținut întotdeauna. „Acesta este cel mai frumos loc în care am lucrat vreodată”, a adăugat el.

Emoția l-a cuprins pe celebrul prezentator american în momentul în care acesta a mulțumit soției sale Tracey și copiilor săi pentru faptul că l-au învățat „cum arată bucuria”.

Jon Stewart, în vârstă de 52 de ani, care a prezentat de două ori gala de decernare a premiilor Oscar, a dezvăluit foarte puține detalii despre planurile sale viitoare după retragerea sa din postul de prezentator al unei emisiuni de televiziune care, deși are o audiență mică, nocturnă, are, totuși, o influență disproporționat de mare asupra culturii americane.

„Acest show nu se termină. Abia vom lua o mică pauză în conversația noastră”, a promis Jon Stewart în fața telespectatorilor americani.

La finalul emisiunii, Jon Stewart a spus: „În loc să vă spun «La revedere» sau «Noapte bună», vă spun, pur și simplu, că voi merge să beau ceva”.

„The Daily Show” este urmărit, în medie, de peste un milion de telespectatori pe noapte, un public mult mai puțin numeros decât cel al competitorilor de la celelalte rețele de televiziune, dar Stewart a devenit disproporționat de influent în cultura și politica americană.

Atacurile sale la adresa politicienilor aleși sau care doresc să candideze, la adresa jurnaliștilor de televiziune și a altor persoane publice, mai ales din partea dreaptă, conservatoare a spectrului politic, l-au transformat într-o personalitate apreciată de stânga politică.

Nucleul bazei sale de fani este alcătuit din adulți tineri. Într-un sondaj din 2004 realizat de Pew Research Center for the People and the Press, 21% dintre persoanele intervievate, cu vârsta între 18 și 29 de ani, au citat „The Daily Show” ca sursă de informații din domeniul politic.

Jon Stewart a prezentat de două ori gala de decernare a premiilor Oscar și a debutat ca regizor în 2014, cu filmul „Rosewater”. Cariera sa în lumea divertismentului a început la New York, unde a fost actor de stand-up comedy, iar în 1993 a adus satira sa la televiziune, găzduind emisiunea „The Jon Stewart Show” la MTV.

Emisiunea „The Daily Show” a fost o rampă de lansare pentru mai multe vedete. În afară de Stephen Colbert, printre acestea s-au numărat și Steve Carell și John Oliver.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Friptură de miel cu sos de portocale și rozmarin. Deliciul ideal pentru masa de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
China a lansat o misiune istorică pe fața nevăzută a Lunii