Julianne Moore, câștigătoarea unui premiu Oscar în 2015, umilită de autoritățile turce: „Nu a fost suficient de bună”

Julianne Moore, câștigătoarea unui premiu Oscar în 2015, umilită de autoritățile turce: Nu a fost suficient de bună
Publicat: 02/04/2015, 15:02
Actualizat: 26/03/2019, 19:38

Deși vedeta americană a câștigat în acest an Oscarul pentru cea mai bună actriță grație evoluției sale din filmul „Still Allice”, talentul ei actoricesc nu este apreciat în anumite regiuni ale lumii.

Potrivit presei internaționale, vedeta hollywoodiană a fost concediată dintr-o campanie publicitară care promovează turismul în Turcia, din cauza „unei prestații slabe”, afirmă o sursă din Ministerul Culturii și Turismului din această țară.

Julianne Moore a fost angajată pentru a juca într-o campanie publicitară intitulată „Home Of”, realizată cu un buget de 4 milioane de dolari, în care vedeta ar fi trebuit să fie filmată în timp ce călătorea cu avionul și vorbea despre o vizită pe care a efectuat-o în Turcia, în copilărie.

Dar, după ce oficialii turci au văzut filmarea, ei au cerut ca scena în cauză să fie filmată încă odată, considerând că prestația actriței americane nu era suficient de bună. Julianne Moore a refuzat acest lucru, deși proiectul era turnat în Los Angeles. Potrivit cotidianului turc Hurriyet Daily News, întreaga campanie publicitară a fost anulată.

Deși nu există o declarație oficială pe această temă, se pare că Julianne Moore nu a fost o alegere care să se bucure de popularitate în rândul Parlamentului turc. Ruhsar Demirel, reprezentant al partidului Mișcarea Naționalistă, o formațiune politică de extremă dreaptă, a criticat-o pe Ayșenur Ä°slam, reprezentanta Ministerului Familiei și Chestiunilor Sociale: „Cât de rezonabil vi se pare că ar fi să promovați Turcia prin intermediul unor astfel de nume și prin intermediul unor femei? Cum vi se pare că este, în calitate de femeie, să oferiți atât de mulți bani unei vedete de la Hollywood pentru a promova Turcia, ca și cum ne-am afla în secolul al XIX-lea?”.

Alți politicieni turci au criticat-o pe Julianne Moore spunând că actrița este „o persoană depresivă”. Surse din Ministerul Turismului spun că anularea acelei campanii publicitare nu înseamnă o pierdere prea mare, deoarece „peste 30 de filme similare”, cu alți actori, au fost deja realizate.

Pentru rolul din „Still Alice”, actrița Julianne Moore a câștigat toate premiile cinematografice importante din acest sezon, fiind recompensată cu un Oscar, un Glob de Aur, un premiu BAFTA și un premiu din partea Sindicatului actorilor americani.

De-a lungul carierei sale, Julianne Moore a mai fost nominalizată la Oscar pentru rolurile din „Boogie Nights/ Jurnalul unei vedete de film porno” (1998), „The End of the Affair/ Sfârșitul aventurii” (2000), „Far from Heaven/ Departe de paradis” (2003) și „The Hours/ Orele” (2003). Alături de restul distribuției din „Povești întretăiate/ Short Cuts” (1993), ea a obținut un Glob de Aur pentru prestația din această peliculă.

Printre alte roluri notabile interpretate de Julianne Moore, în cele peste 60 de filme în care a fost distribuită, se numără cele din „Lumea Dispărută: Jurassic Park/ The Lost World: Jurassic Park” (1997), „Marele Lebowski/ The Big Lebowski” (1998), „Magnolia” (1999), „Hannibal” (2001), „Copiii tatălui/ Children of Men” (2006), „Viețile secrete ale Pippei Lee/ The Private Lives of Pippa Lee” (2009), „Un om singur/ A Single Man” (2009), „Copiii sunt bine-mersi/ The Kids Are All Right” (2010), „A naibii dragoste/ Crazy, Stupid, Love” (2011).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?