Kevin Spacey a ironizat un spectator al cărui telefon a sunat în mijlocul unui spectacol de teatru: „Dacă nu răspunzi tu, o voi face eu!”

Kevin Spacey a ironizat un spectator al cărui telefon a sunat în mijlocul unui spectacol de teatru: Dacă nu răspunzi tu, o voi face eu!
Publicat: 05/06/2014, 17:30
Actualizat: 02/02/2019, 02:14

Kevin Spacey este protagonistul spectacolului „Clarence Darrow”, pus în scenă la prestigiosul teatru Old Vic din Londra, sub forma unei reprezentații de tipul „one man show”. Acest spectacol marchează totodată încheierea celor 10 ani în care actorul american a fost director artistic al acestui teatru londonez.

Starul hollywoodian s-a oprit în plin spectacol, chiar în seara premierei, pentru a admonesta, cu ironie, un spectator al cărui telefon începuse să sune în timpul monologului său.

În acest spectacol, Spacey îl interpretează pe Clarence Darrow, un pionier al avocaturii din secolul al XIX-lea din Statele Unite, și rememorează într-un monolog experiențele de viață și cele profesionale care l-au ajutat să își clădească reputația unui „uriaș în sala de judecată” și un erou al luptei pentru drepturi și libertăți civile.

Un telefon mobil a început să sune în timpul unei scene în care personajul său era judecat, în timp ce se apăra, Spacey se adresează publicului cu un discurs plin de pasiune, pledându-și nevinovăția.

Sunetul de apel devenea tot mai puternic, spectatorul încerca să pară nevinovat, până când Kevin Spacey a cedat. Dovedind prezență de spirit și rămânând în spiritul personajului pe care îl interpreta în acel moment, actorul i-a transmis de pe scenă acelui spectator: „Dacă nu răspunzi tu, o voi face eu!”. Actorul american a primit imediat un ropot de aplauze din partea spectatorilor.

La finalul spectacolului în care a avut o prestație actoricească strălucită, actorul hollywoodian, în vârstă de 54 de ani, a primit ovații în picioare din partea publicului prezent în sală.

Kevin Spacey a mai interpretat acest rol în trecut, în spectacolul de teatru „Inherit The Wind”, și în urmă cu 22 de ani, în lungmetrajul de televiziune „Darrow”, produs de televiziunea PBS.

„Clarence Darrow a fost un om unic și curajos. Unii dintre actorii mei preferați l-au jucat pe Darrow: Henry Fonda, Orson Welles și Spencer Tracy. Să joc pe scena mult iubitului nostru teatru Old Vic pentru a marca a 10-a aniversare a colaborării noastre a fost ceva important pentru mine. Și să joc într-o piesă de care mă simt atât de apropiat mi s-a părut ceva just”, a spus Kevin Spacey.

Spectacolul a fost regizat de Thea Sharrock, care a regizat și episodul special de Crăciun al serialului TV „Call The Midwife”.

Kevin Spacey, care a jucat în mai multe producții ale teatrului Old Vic pe parcursul celor 10 ani în care a ocupat funcția de director artistic al instituției teatrale, precum „Richard al III-lea” și „The Philadelphia Story”, se va retrage din această funcție la sfârșitul acestui an. Actorul american va fi înlocuit de Matthew Warchus.

Nu este pentru prima dată când un actor celebru se oprește în plin spectacol pentru a admonesta verbal un spectactor care a făcut zgomot și i-a întrerupt reprezentația.

Astfel, în mai, Helen Mirren a strigat la un grup de toboșari, cerându-le – în termeni duri și folosind un limbaj „colorat” – să păstreze liniștea, în timpul spectacolului „Queen in The Audience” jucat la Gielgud Theatre.

În 2009, Daniel Craig și Hugh Jackman s-au oprit pur și simplu în timpul spectacolului „A Steady Rain” de pe Broadway, după ce show-ul lor a fost întrerupt de sunetul de apel al unui telefon mobil. Cei doi actori de pe scenă i-au cerut mai întâi spectactorului să răspundă la telefon, apoi să îl închidă, iar apoi au glumit și s-au declarat dispuși să îl aștepte să își termine convorbirea.

Richard Griffiths, care a murit în martie 2013, era renumit pentru temperamentul său mai ales atunci când era vorba de spectatorii zgomotoși. În noiembrie 2005 el s-a oprit în timpul spectacolului „Heroes”, pus în scenă la teatrul Wyndham din Londra, și a cerut unei spectatoare să părăsească sala, după ce telefonul acesteia începuse să sune pentru a treia oară în decurs de câteva minute. Același actor i-a admonestat verbal pe spectatorii zgomotoși în alte două ocazii: la Londra în 2004 și la New York în 2006.

În 2012, reputatul regizor Peter Hall, în vârstă de 81 de ani, i-a cerut scuze publice actriței Laura Carmichael, remarcată în serialul de televiziune „Downton Abbey”, pe care a „întrerupt-o neintenționat” în timpul debutului ei pe West End. Tânăra actriță a reușit însă își ducă la capăt cu bine monologul ei de închidere din „Unchiul Vania”, de Cehov, în ciuda zgomotelor făcute în sală de Peter Hall. Acest veteran al teatrului britanic, spune că a adormit în timpul spectacolului și că s-a simțit „dezorientat” în primele momente după ce s-a trezit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Iulia Vântur și Salman Khan au decis să meargă pe drumuri diferite. Fosta vedetă Pro...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal. "Ofer 300 de euro...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Un agent de securitate al lui Drake a fost împușcat la locuința rapperului. Ce se...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a cedat în închisoare. S-a terminat
Un celebru artist român s-a sinucis din dragoste. N-a putut trece peste despărțire
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Cristina Spătar a suferit într-un grav accident în timp ce mergea spre casă: ”Au venit...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Test de cultură generală. De ce sunt roșiile roșii?