Ana Obretin
04.07.2018
Magazin

KEVIN SPACEY, trei noi acuzații de AGRESIUNE SEXUALĂ

KEVIN SPACEY, trei noi acuzații de AGRESIUNE SEXUALĂ
Kevin Spacey, alte trei acuzații de agresiune sexuala. Vezi cum își comentează actorul orientarea sexuală

Poliția metropolitană londoneză îl anchetează din nou pe Spacey, după ce trei bărbați l-au acuzat de agresiuni sexuale care ar fi avut loc în 1996, în 2008 și în 2013. Aceste plângeri se alătură altor trei, depuse la adresa lui Spacey anul trecut și care sunt deja cercetate de Scotland Yard.

În aprilie, procuratura din Los Angeles a confirmat că reanalizează o acuzație de abuz sexual adusă lui Kevin Spacey. Însă, tmz.com, cazul ar putea fi respins pentru că datează din anii 1990, iar fapta ar putea fi considerată prescrisă.

Spacey nu a fost pus sub acuzație deocamdată, însă cariera acestuia a fost în mare parte distrusă.. Recompensat cu două premii Oscar și considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, Kevin Spacey a dispărut din viața publică după valul de acuzații de abuz sexual aduse la sfârșitul anului trecut. Atunci, compania Netflix a anunțat că filmările pentru serialul TV „House of Cards” vor fi reluate la începutul acestui an, fără Kevin Spacey, cel de-al șaselea sezon și ultimul al producției urmând să se concentreze pe personajul Claire Underwood, interpretat de actrița Robin Wright. Inițial, Netflix suspendase producția celui de-al șaselea și ultim sezon al serialului „House of Cards”, în care Kevin Spacey joacă rolul președintelui american Francis Underwood, după ce vedeta americană a fost acuzată de hărțuire sexuală de actorul Anthony Rapp.

În luna octombrie 2017, Kevin Spacey a făcut public faptul că este homosexual, după ce Anthony Rapp – un actor care a jucat în producții precum „Star Trek – Discovery” și „Rent” – l-a acuzat că i-a făcut avansuri sexuale în urmă cu trei decenii, pe vremea când Rapp avea doar 14 ani. De asemenea, actorul a fost acuzat că a încercat să violeze un tânăr de 15 ani. Nu în ultimul rând, marți, celebrul actor Guy Pierce a declarat într-un interviu acordat în talk show-ul australian „Interview” că Spacey este „un tip care nu își poate ține mâinile acasă”.

„Îi port un respect și o admirație deosebite lui Anthony Rapp ca actor. Sunt mai mult decât oripilat să aud povestea lui,” a scris Spacey pe contul său de twitter, la aflarea acuzațiilor. „Sincer, nu îmi amintesc întâmplarea, ar fi avut loc cu peste 30 de ani în urmă. Dar, dacă este să cred ceea ce spune, îi datorez cele mai sincere scuze pentru ceea ce ar fi putut fi un comportament inadecvat, pus pe seama consumului de alcool, și îmi pare rău pentru sentimentele pe care spune că le-a avut în el în toți acești ani.”  În continuare, celebrul actor mărturisește că a iubit și femei și bărbați, dar în prezent trăiește ca un bărbat homosexual

Mai mulți foști angajați pentru serialul „House of Cards” au dezvăluit că Spacey a transformat platourile de filmare într-un „mediu toxic„, acuzându-l de hărțuire. Acuzații similare au făcut și foști angajați ai teatrului The Old Vic din Londra, unde Kevin Spacey a fost director artistic, în perioada 2004 – 2015.

Kevin Spacey a câștigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „American Beauty” și „Suspecți de serviciu/ The Usual Suspects”. Pentru rolul lui Francis Underwood, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câștigat un Glob de Aur și a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy.

 

Inchide