Kirk Douglas a împlinit 100 de ani

Kirk Douglas a împlinit 100 de ani
Publicat: 09/12/2016, 15:10

Cartea intitulată „Kirk and Anne: Letters of Love, Laughter, and a Lifetime in Hollywood”, scrisă de actorul Kirk Douglas în colaborare cu soția sa, Anne, va fi lansată pe 2 mai 2017.

Noua carte a neobositului Douglas va fi publicată de editura Running Press prin programul Turner Classic Movies și va include corespondență inedită și pasaje în care soții vorbesc despre secretul longevității mariajului care s-a întins pe parcursul a 62 de ani.

Cartea va fi o cronică a perioadei în care Kirk îi făcea curte iubitei Anne și apoi, a timpului căsniciei celor doi soți, povestiri despre faimoșii Frank Sinatra, Gergory Peck, John Wayne, Burt Lancaster, Lauren Bacall și alții care le-au fost contemporani lui Kirk și Anne.

De asemenea, cartea va prezenta și anecdote de pe numeroase platouri de filmare de la Hollywood și petreceri ale starurilor, dar și povești de călătorie ale cuplului în mai bine de 40 de țări, drept ambasadori ai bunăvoinței.

Totodată, volumul va relata și câteva dintre poveștile personale ale relațiilor celor doi cu mai mulți președinți americani și soțiile lor, dintre care se remarcă figurile lui John Fitzgerald Kennedy și a soției sale, Jacqueline.

În plus, legendarul cuplu va povesti în carte cum au supraviețuit clipelor de restrițe, inclusiv accidentului aproape fatal de elicopter pe care l-a trăit Kirk Douglas, un accident vascular cerebral debilitant și moartea fiului lor cel mai mic, Eric. Cartea va include și o serie de fotografii inedite.

Câteva fotografii cu legendarul Kirk Douglas de-a lungul carierei sale cinematografice pot fi văzute la acest link: http://heavy.com/entertainment/2016/12/kirk-douglas-100-photos-then-now-movies-quotes-today-young-michael-still-alive-birthday/3/.

Kirk Douglas nu știe la ce să se aștepte de la petrecerea ce va avea loc pe 9 decembrie, când 200 de oaspeți au fost invitați pentru a marca acest eveniment.

„Vor fi acolo în jur de 200 de prieteni și membri din familie, dar asta e tot ce știu”, a spus actorul pentru revista Closer Weekly.

„Singura mea treabă este să fiu sănătos și odihnit ca să îmi fac apariția și să fiu fermecător. Și, desigur, să ofer un mic speech improvizat pe care îl voi fi exersat cu logopedul meu, astfel încât oamenii să mă înțeleagă.

Vedeta din Spartacus, care a suferit un accident vascular cerebral în 1996 care l-a lăsat cu probleme de vorbire, va oferi și un cadou substanțial pentru a marca aniversarea vârstei de 100 de ani. Actorul a declarat că el și soția sa Anne, „folosesc aceste ocazii fericite pentru a oferi cadouri instituțiilor pe care le sprijinim prin fundația noastră.”

„Opinia mea este că a oferi este un act egoist, pentru că te face să te simți foarte bine”, a adăugat actorul.

Cât despre sfaturile oferite pentru ceilalți care speră să ajungă la vârsta de 100 de ani, actorul veteran afirmă: „Mi se cere întotdeauna sfatul unei vieți lungi și sănătoase. Nu îl am. Cred, totuși, că suntem aici pentru un scop. Am fost cruțat după accidentul de elicopter și după accidentul cerebral pentru a face mai mult bine în lume înainte de a o părăsi.”

Soția sa, Anne, îl menține sănătos și fericit: „Am avut norocul de a-mi găsi sufletul pereche acum 63 de ani, și cred că minunata noastră căsnicie și discuțiile noastre neprețuite la ore târzii m-au ajutat să supraviețuiesc.”

Fiul său, Michael, a povestit recent într-o emisiune din Marea Britanie că petrecerea de ziua tatălui său va fi una memorabilă, dezvăluind că va fi un eveniment mai de amploare decât prevăzuse inițial.

„Mă ocup cu planificarea petrecerii. Mi-am zis că mai bine să facem un soi de dineu, dar tatălui meu nu-i place să privească oamenii în timp ce mănâncă, așa că am zis ‘Hai să organizăm o seară de ceai’, și așa va fi, încercăm să punem la punct toate detaliile, dar se pare că va fi ceva de proporții”, a mai povestit Michael Douglas.

Kirk Douglas a jucat în primul său film în 1946 în noir-ul clasic intitulat „Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers”.

S-a remarcat apoi în filme precum „Gunfight at the O.K. Coral”, „Călărețul singuratic/ Lonely Are the Brave” și „Umbra unui uriaș/ Cast a Giant Shadow”.

Pe parcursul carierei sale prestigioase, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „Van Gogh/ Lust for Life”, „Urâtul și frumosul/ The Bad and the Beautiful” și „Champion”.

Deși nu a câștigat niciodată Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg, în 1996.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York