• Publicat:
Magazin

La 12 ANI, Carlos a fost admis la FACULTATE. S-a întrecut cu 144.000 de candidați și a reușit să-i devanseze

La 12 ANI, Carlos a fost admis la FACULTATE. S-a întrecut cu 144.000 de candidați și a reușit să-i devanseze
Carlos Santamaria are doar 12 ani și a fost admis la facultate la Universitatea Națională Autonomă din Mexic (UNAM)

Instituția, cea mai importantă și cea mai mare din țară, a anunțat că băiatul a obținut una dintre cele mai rare medii la care mii de tineri aspiră în fiecare an.

La prima probă din acest an, peste 144.000 de persoane au participat la examenul de admitere, dar mai puțin de 9% au obținut calificativul de trecere la UNAM.

Carlos Santamaria a participat de asemenea la testare și a devenit un caz extraordinar în țara sa, scrie BBC. Acesta a răspuns bine la 105 întrebări dintr-un total de 120, potrivit instituției.

Cel mic recunoaște că a depus un efort considerabil pentru a se pregăti pentru examenul care, în mod normal, este dat de către copii de 17 sau 18 ani.

Acesta a declarat că „niciodată nu trebuie să spun , mă voi întoarce la școala primară. Întotdeauna e o formă de a încerca”, dar și că a studiat pe Internet, așa a putut învăța biologie și matematică, iar sprijinul familiei sale a fost cel mai important.

Conform Universității, efortul copilului se va realiza în fiecare zi, el „va trebui să lupte împotriva scepticismul înainte de capacitatea și performanța sa”.

Încă de când avea 9 ani, băiatul a fost interesat de domeniul biomedicinei. Atunci a început să învețe și să caute informații, iar mai apoi a fructificat toate cunoștintele dobândite.

Articol scris de Denisa Crăciun

Inchide