La prima vedere, toți păreau AMUZANȚI! De Niro îl compară pe Trump cu HITLER. Anul trecut, președintele american a declarat că actorul a primit prea mulți pumni ÎN CAP

Redactor:
Silviu Bănilă
La prima vedere, toți păreau AMUZANȚI! De Niro îl compară pe Trump cu HITLER. Anul trecut, președintele american a declarat că actorul a primit prea mulți pumni ÎN CAP
Actorul american Robert De Niro l-a comparat pe Donald Trump cu liderul nazist Adolf Hitler.

Actorul este unul dintre cei mai vehemenți critici la adresa administrației Trump, scrie Daily Star. Într-o intervenție virulentă, De Niro a sugerat că președintele SUA, Donald Trump – care a făcut comentarii controversate la adresa mexicanilor și musulmanilor – este adept al supremației albe și chiar fascist.

De Niro, în vârstă de 75 de ani, a declarat: „Cred că acolo duce totul. Dacă ar avea ocazia, ar distruge țara asta. Au râs și de Hitler. Toți păreau amuzanți – Hitler părea amuzant, Mussolini părea amuazant și alți dictatori la fel.

Ceea ce mă deranjează este că unii oameni l-ar putea considera un model demn de urmat, în viitor și vor fi afectați de acest lucru, dar vor fi mai deștepți și vor produce mai multe stricăciuni decât un despot„, a spus De Niro.

În octombrie 2018, o bombă artizanală a fost trimisă la sediul companiei de producție a actorului, situat în New York. Expeditorul ar fi fost Cesar Sayoc, un susținător al lui Trump.

 

Înainte ca Trump să devină președinte al SUA, De Niro avea reputația unui personaj tăcut în viața publică.

Dar câștigătorul a două premii Oscar a considerat că actualul președinte nu poate fi convins „cu frumosul”, susținând că inamicii lui trebuie să lupte „cu foc împotriva focului”.

Pentru De Niro, Trump – care are 72 de ani – este un „maestru al escrocheriilor„, înconjurat de „fum și oglinzi”. În iulie 2018, Trump a răspuns dur criticilor lui De Niro, acuzându-l pe actor – care a jucat rolul boxerului Jake LaMotta în succesul „Taurul Furios” (1980) – că „a încasat prea multe lovituri în cap”.

 

„Robert De Niro, un individ cu un coeficient de inteligență foarte scăzut, a primit prea mulți pumni în cap, de la boxeri adevărați. L-am urmărit aseară și chiar cred că a fost lovit în cap. Cred că nu-și dă seama că economia se află în cel mai bun moment al său, angajările au atins un nivel record și multe companii revin cu banii în țară. Trezește-te, Punchy!”, a exclamat Trump.

Inchide