La semimaratonul București au participat peste 10.000 de persoane. „Chuck Norris nu a terminat niciodată cursa asta”

La semimaratonul București au participat peste 10.000 de persoane. „Chuck Norris nu a terminat niciodată cursa asta
Publicat: 17/05/2015, 15:49
Actualizat: 12/01/2020, 04:25

E adevărat însă că celebrul actor american, imbatabil în filmele sale, motiv pentru care a și devenit personaj principal al unor bancuri în mediul on-line, nu a participat niciodată la cursa de la București.

Dacă anii trecuți competitorii, în mare parte amatori, erau puși pe fugă cu îndemnuri scrise pe pancarte precum „Run Forrest, Run”, sau „Ruuun! Chuck Norris is right behind you!” (n.r. – fugi, Chuck Norris e chiar în spatele tău), aceiași suporteri s-au gândit de această dată că e bine dacă le-ar spune alergătorilor adevărul – starul american nu a terminat niciodată cursa, și acesta ar putea fi un motiv de mândrie.

De la ora 7 dimineață, toate străduțele din jurul Palatului Parlamentului și zona Piața Unirii sunt înțesate de mașini. Traficul este blocat în zona de start dar și pe tot parcursul celor 21 de kilometri. Cu greu găsești un loc de parcare. Sunt mulți alergători veniți din provincie. Cârduri-cârduri, cu echipamente adecvate, sau nu, toți se îndreaptă către Piața Constituției, locul de pornire.

Peste 10.000 de alergători din 50 de țări au participat duminică la a patra ediție a Semimaratonului Internațional București și 2.500 de copii au concurat sâmbătă în probele destinate lor.

În Piața Constituției, îngrădită de către organizatori, e zarvă mare. O adevărată sărbătoare a Capitalei. Muzică bubuie din boxe, corturile sponsorilor și ale partenerilor competiției sunt înțesate de oameni, mulți alergători preferă însă să facă câteva mișcări de încălzire, pregătitoare cursei. La tot pasul întâlnești voluntari care te ghidează către cortul amplasat pentru a te schimba și a lăsa bagajul personal, sau pentru a-ți oferi orice fel de informație necesară.

Traseul e același, plecare din fața Palatului Parlamentului spre Piața Coșbuc, întoarcere spre Piața Unirii, apoi Piața Alba Iulia, Bulevardul Decebal – Piața Hurmuzachi – Bulevardul Basarabia (până la Bulevardul Chișinău) – înconjori Arena Națională, apoi revii pe Bulevardul Basarabia – Piața Hurmuzachi – Bulevardul Decebal – Piața Alba Iulia – Bulevardul Unirii – Piața Constituției – Bulevardul Libertății – Bulevardul Națiunile Unite – Piața Națiunile Unite – Splaiul Independenței –
strada Halelor, până la Bulevardul I.C. Brătianu, apoi Splaiul Independenței – Calea Victoriei (până la stradă Matei Millo) – întorci tot pe Calea Victoriei – Splaiul Independenței (cu întoarcerela Pod Eroilor) – din nou pe Splaiul Independenței – Bulevardul Libertății și punct final Piața Constituției. Uff, e greu să și scrii traseul, dar să îl alergi. Și în toamnă, cei care aleargă la maraton trebuie să-l parcurgă de două ori.

Un elicopter a survolat deasupra Capitalei duminică și a transmis imagini live pe site-ul competiției www.bucurești21km.ro.

De-a lungul celor 21 de kilometri au fost puse la dispoziție alergătorilor puncte de hidratare, toalete ecologice, în anumite zone fiind montate și scene unde diferiți cântăreți întrețineau atmosfera.

Printre participanți au putut fi zărite personaje cunoscute din lumea televiziunii precum Mircea Badea, chiar el, Adrian Hădean, Geanina Corondan, Alina Chivulescu sau Dana Rogoz. Fotbalistul stelist Alexandru Chipciu ar fi trebuit să participe și el la cursa de 21 de kilometri, fiind ambasadorul fundației Hospice Casa Speranței, care se ocupă cu strângerea de fonduri pentru bolnavii incurabili. Stelistul a ajuns însă la finalul cursei, fiind obosit după ce în seara precedentă a participat la nunta colegului său de echipă, Adi Popa. Un accident a avut loc aproape de finalul cursei de 21 de kilometri, un alergător în vârstă de aproximativ 40 de ani, căzut pe șosea, fiind preluat de un echipaj SMURD. La competiția de duminică a participat și un alergător nevăzător, care a putut duce cursa la bun sfârșit datorită unui câine special dresat pentru a-l ghida.

Cei peste 10.000 de participanți la cursele de duminică au avut posibilitatea să aleagă să alerge în una dintre cele opt echipe ale fundațiilor și asociațiilor care au drept scop stragerea de fonduri pentru diferite cauze: Fundația Olimpică Română, Hope and Homes for Children România, Asociația Little People, Light Into Europe, United Way, Pădurea Copiilor și WWF.

Ambasadorii competiției de alergare au fost în acest an soliștii Ștefan Stan, Călin Goia, Dan Helciug, actorul Dan Puric și fostele sportive Andreea Răducan, Doina Ignat, Georgeta Andrunache și Viorica Susanu.

Atleții kenyeni Emase Peter și Maru David Kwemoi și etiopianul Shumie Gadisha Birhamu au terminat, duminică, în același timp, o oră, două minute și cinci secunde, proba de 21 de kilometri de la Semimaratonul Internațional București.

În urma fotofinișului, câștigător au fost desemnat Emase Peter, urmat de conaționalul său Maru David Kwemoi, câștigătorul de anul trecut, și de etiopianul Shumie Gadisha Birhamu.

Proba feminină de 21 de kilometri a fost câștigată de finlandeza Anne Mari Hyrylainen Anne Mari (1.15:06), urmată de româncele Liliana Maria Danci (1.18:27) și Ionela Ecaterina Dincă (1.19:17).

La categoria națională s-au impus Ștefan Daniel Lupulescu (masculin) și Liliana Maria Danci (feminin). Ștefan Daniel Lupulescu s-a impus cu timpul de o oră, 11 minute și 47 de secunde, fiind urmată de Andrei Onofrei (1.12:03) și Constantin Mineran (1.15:44).

Liliana Maria Danci a parcurs distanța de 21 de kilometri într-o oră 18 minute și 27 de secunde, fiind urmată de Ionela Ecaterina Dincă (1.19:17) și de Ana Veronica Rodean (1.22:05).

Semimaratonul București, orgnizat de către Asociația Bucharest Running Club, este un eveniment dedicat sportului de masă și tuturor tipurilor de alergători la următoarele categorii: cursa populară (3,5 km), cursa individuală (10,5 km), ștafeta (21 km, echipa de 4 persoane) și semimaratonul (21 km).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?