Lady Gaga, urmărită de 25 de milioane de persoane pe Twitter

Lady Gaga, urmărită de 25 de milioane de persoane pe Twitter
Publicat: 31/05/2012, 18:14
Actualizat: 08/06/2012, 14:55

Cântăreața americană pop Lady Gaga a devenit prima persoană din lume care a depășit pragul de 25 de milioane de admiratori („followers”) pe platforma de microblogging Twitter, informează AFP.

„Sunt, oficial, cea mai norocoasă fată din lume, astăzi”, a reacționat artista pe contul ei, @Ladygaga. Cântăreața americană se află în această perioadă în Asia de Sud-Est, unde susține o serie de concerte din noul ei turneu mondial.

Potrivit site-ului twittercounter.com, șapte din primele zece conturi de pe Twitter cu cei mai mulți admiratori aparțin unor staruri pop.

Cântărețul canadian Justin Bieber ocupă locul al doilea, cu 22,5 milioane de admiratori, iar cântăreața americană Katy Perry se află pe locul al treilea, cu 20,4 milioane de admiratori.

Pe locurile următoare se află Rihanna (19,7 milioane de admiratori), Britney Spears (17,2 milioane de admiratori), Shakira (16,2 milioane de admiratori). Cântăreața de muzică country Taylor Swift se află pe locul al nouălea, cu 14,5 milioane de admiratori.

Cei trei „intruși” din acest Top 10 sunt președintele american Barack Obama, care, cu cei 16 milioane de admiratori ai săi, ocupă locul al șaptelea, starleta americană de reality show-uri Kim Kardashian (14,8 milioane de admiratori), care ocupă poziția a opta, și contul site-ului de partajare de fișiere video YouTube, aflat pe locul al zecelea în acest clasament, cu 13,1 milioane de admiratori.

Lady Gaga a fost deja prima vedetă care a depășit succesiv pragurile de 10, 15 și 20 de milioane de admiratori pe Twitter.

Aflată în turneu mondial, artista pop a fost nevoită să își anuleze concertul pe care urma să îl susțină pe 3 iunie în Indonezia, țara cu cea mai mare populație musulmană din lume, din cauza opoziției militanților islamiști, care au promis declanșarea unui veritabil „haos” dacă Lady Gaga va concerta în țara lor.

Nu este prima dată când Lady Gaga are de-a face cu proteste privind prezența ei într-o țară. Concertul ei din Coreea de Sud a fost un eveniment dedicat exclusiv adulților, în aprilie.

Și în Filipine, Lady Gaga a fost ținta protestatarilor creștini, care o acuzau de blasfemie.

Lady Gaga urmează să cânte la București, pe 16 august.

Pe 27 aprilie, Lady Gaga a început turneul mondial „The Born This Way Ball”, care include 21 de orașe europene, printre care și București, unde artista va cânta, pe Național Arena.

În acest turneu, Lady Gaga va interpreta atât piese de pe cel mai recent album al său, „Born This Way”, cât și piese incluse pe celelalte două materiale discografice ale sale, „The Fame” și „The Fame Monster”.

Cântăreața Lady Gaga a devenit celebră grație unor piese precum „Bad Romance” și „Poker Face”, dar și cu ajutorul unui marketing agresiv și provocărilor – în special vestimentare.

În mai puțin de trei ani de carieră, Lady Gaga a câștigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizări), a stabilit două recorduri mondiale și a înregistrat vânzări de peste 23 de milioane de exemplare din albume și 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o „artistul anului” 2010 și „cel mai bine vândut artist al anului 2010”. Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenți oameni ai decadei 2000, a fost inclusă în Topul 100 al celor mai influenți oameni din lume întocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebrități de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au poziționat-o pe locul 7 pe lista lor anuală a celor mai influente femei din lume.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?