Lansarea noului sezon al celebrului serial „Twin Peaks” a fost amânată

Redactor:
Madalina Cerban
Cel de-al treilea sezon al "Twin Peaks" va avea premiera în 2017, după 25 de ani de la difuzarea episodului final din acest serial-cult.

Cel de-al treilea sezon al „Twin Peaks” va avea premiera în 2017, după 25 de ani de la difuzarea episodului final din acest serial-cult.

„Am finalizat scenariul, am început producția în septembrie și serialul va fi difuzat de Showtime cândva în 2017”, a spus Mark Frost.

Anunțul a fost făcut după ce, în luna octombrie, televiziunea americană Showtime a anunțat că premiera noului sezon al „Twin Peaks” ar urma să aibă loc în 2016, pentru a coincide cu împlinirea a 25 de ani de la difuzarea episodului final din acest serial.

În octombrie 2014, directorii postului Showtime au anunțat că vor produce un nou sezon din „Twin Peaks”, cu o acțiune în zilele noastre, care va avea nouă episoade, ce vor fi regizate de David Lynch. De asemenea, scenariile pentru acele nouă episoade au fost scrise de David Lynch în colaborare cu Mark Frost, co-creator al serialului.

În martie, însă, David Lynch a spus că proiectul „e încă în aer” și că „există anumite complicații”. În aprilie, renumitul cineast a anunțat că se retrage din proiect din cauza unor motive bugetare. „După un an și patru luni de negocieri, am părăsit acest proiect, pentru că nu mi se dau suficient de mulți bani pentru a realiza un serial așa cum consider eu că trebuie să îl realizez”, a spus cineastul.

O petiție lansată pe platforma online Change.og, prin care internauții au cerut revenirea lui Lynch în proiect, a fost semnată de peste 30.000 de persoane. Printre semnatari s-a aflat inclusiv fiica regizorului, care a publicat și un mesaj video prin care îi cerea tatălui ei să revină în proiectul „Twin Peaks”. Se pare că aceste rugăminți au funcționat, pentru că, la jumătatea lunii mai, David Lynch a anunțat că a finalizat negocierile cu postul Showtime și că a acceptat să regizeze continuarea acestui serial TV. La rândul lor, producătorii de la Showtime au acceptat ca noul sezon din „Twin Peaks” să conțină 18 episoade – un număr dublu față de cele comandate inițial.

La sfârșitul anului 2014, Showtime a confirmat faptul că actorul Kyle MacLachlan va relua rolul din acest serial celebru, cel al agentului FBI Dale Cooper. Alături de Kyle Maclachlan, alți doi actori din distribuția originală, Sheryl Lee și Dana Ashbrook – interpreții personajelor Laura Palmer respectiv Bobby Briggs – au anunțat că vor juca în noul sezon al serialului „Twin Peaks”.

Serialul „Twin Peaks”, care a fost difuzat timp de două sezoane de postul american ABC, în 1990 și 1991, are ca protagonist un agent FBI care investighează asasinarea unei tinere din orașul fictiv Twin Peaks.

Atunci când a fost lansat, în 1990, serialul „Twin Peaks” a avut parte de cronici extrem de elogioase din partea criticilor și a primit 14 nominalizări la premiile Emmy.

În total, cele două sezoane ale serialului au fost recompensate cu trei Globuri de Aur, două Primetime Emmy și un premiu Grammy.

Episodul-pilot, care a avut o durată de două ore, a fost producția TV cu cel mai mare rating (22 de puncte de rating) din sezonul 1989-1990 și a fost vizionat de 33% din totalul telespectatorilor americani. După ce a început să fie difuzat săptămânal, serialul „Twin Peaks” a obținut cele mai mari cote de audiență pentru televiziunea ABC.

Totuși, după difuzarea unui punct culminant al intrigii serialului, la jumătatea celui de-al doilea sezon (prezentarea felului în care Laura Palmer a fost asasinată), audiența a început să scadă.

La o săptămână după difuzarea celui de-al 15-lea episod din al doilea sezon, „Twin Peaks” a coborât pe locul al 85-lea în topul audiențelor programelor TV, iar ABC a decis să suspende producția pentru al treilea sezon.

David Lynch a declarat ulterior că regretă faptul că a cedat în fața presiunilor exercitate de directorii de la ABC, care i-au cerut să pună capăt acestui serial după al 22-lea episod din cel de-al doilea sezon.

Încheierea serialului i-a nemulțumit pe numeroșii fani ai acestuia, pentru că evenimentele prezentate în ultimul episod au lăsat personajele într-o situație complicată.

După încheierea difuzării serialului, acesta a generat un lungmetraj de cinema, „Twin Peaks: Fire Walk With Me” (1992), care s-a concentrat doar asupra ultimelor șapte zile din viața personajului Laura Palmer și a oferit prea puține răspunsuri pentru enigmele prezentate în ultimul episod al producției TV.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide