• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Leguma care poate preveni cancerul

Leguma care poate preveni cancerul
Consumul de ceapă roșie ar putea preveni cancerul, conform unor noi cercetări.

Oamenii de știință cred că legumele, atât de populare în salate, distrug celulele tumorale. Persoanele care consumă foarte multă ceapă sunt mai puțin expuse riscului de a dezvolta un cancer ovarian, intestinal sau la sân.

Legumele conțin mai mulți compuși anticancer, quercetinul și antocianii, care dau culoarea roșie.

„E adevărat însă că ceapa cu cea mai întunecată culoare are cea mai mare putere de luptă împotriva cancerului”, susține autorul studiului, Abdulmonem Murayyan.

Legumele au fost folosite în bucătăria mediteraneană de-a lungul anilor, iar asta ar explica ratele scazute ale bolii în sudul Europei.

De asemenea, dacă sunteți diabetic, ar trebui să mâncați ceapă roșie, deoarece acestea ajută la creșterea nivelului de insulină. În Europa și Asia, consumul de ceapă roșie și usturoi este tot mai recomandat.

Experții cred că ceapa roșie ar trebui consumată în stare brută, deoarece gătitul îi distruge proprietățile. Nu numai că ceapa roșie scade colesterolul, dar poate ajuta și în lupta cu bolile cardiace. Ba mai mult, destramă cheagurile de sânge. De asemenea, ceapa poate ajuta la fluidizarea sângelui și la reducerea inflamației vaselor de sânge.

 

Inchide