Leonard Doroftei a absolvit studiile de masterat la Universitatea de Vest din Timișoara

Leonard Doroftei a absolvit studiile de masterat la Universitatea de Vest din Timișoara
Publicat: 19/09/2013, 17:16
Actualizat: 26/09/2014, 23:33

Fostul campion mondial la box, acum președinte al Federației Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat, înainte de a susține disertația, la finalul studiilor masterale de la Universitatea de Vest (UVT) din Timișoara, că iubește acest oraș pentru că primul meci de box internațional l-a susținut în municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am ales să fac aceste studii la Timișoara pentru că Timișoara mi-a deschis drumul în box, aici am avut primul meci internațional în 1986 și am pășit cu dreptul în lumea boxului. Îmi place acest oraș, aveți oameni minunați și cred că ar trebui să fiți mândri. Eu vă spun din suflet: iubesc Timișoara. Se vede că respect și culorile, mi-am pus cămașă violet”, a declarat Doroftei.

Președintele Federației Române de Box și-a ales ca temă a lucrării „Pregătirea copiilor cu vârste între 14 și 16 ani”, însă membrii comisiei de examinare au fost foarte curioși să afle mai multe din secretele care stau în spatele unui fost campion mondial la box profesionist.

Alături de Doroftei și-a dat masteratul și fostul campion la box Adrian Diaconu.

„Ne-am așteptat să fie mult mai greu, dar nu a trebuit să citim prea mult din ce am pregătit, am povestit din viața noastră de sportivi și asta cred că a impresionat, pentru că am spus exact ce trebuie făcut ca să ajungi campion mondial, medaliat olimpic și, de ce nu, campion mondial profesionist. Toate astea sunt dobândite prin muncă, prin efort și foarte important, dacă nu știi să-ți dozezi efortul, nu o să ajungi niciodată acolo unde trebuie. Noi am reușit, dar să nu credeți că am reușit singuri, trebuie să le mulțumim mereu celor care ne-au ajutat și ne-au dat puterea de a face asta, de a fi sportivi și de a fi oameni. Asta trebuie să înțeleagă și cei care vin din urmă, că se poate, iar noi încercăm să-i ajutam”, a spus Doroftei.

Fostul campion a menționat că și-a ales ca temă a lucrării de disertație lucrul pe care face cel mai bine.

„Am avut «Pregătirea copiilor între 14 și 16 ani», lucru pe care știu să-l fac cel mai bine. Cu copiii e cel mai ușor să lucrezi, trebuie să știi să te joci cu ei, pentru că boxul se învață prin mișcare, nu trebuie să fie o regulă strictă, doar să îi îndrumi spre calea cea bună, să îi înveți să stea în gardă, să lovească, să aibă viteză de reacție, forță”, a spus Doroftei.

După susținerea lucrării de disertație, Leonard Doroftei a fost invitat de rectorul UVT, Marilen Pirtea, să semneze în Cartea de Onoare a Universității de Vest, iar „Moșul” a ales să deseneze și o mănușă de box pe lângă mesajul scris.

Rectorul UVT a menționat că și alți sportivi ai României au absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport, printre aceștia gimnastele Simona Amânar, Maria Olaru, Andreea Răducanu, Lavinia Miloșovici, dar și fotbaliștii Cristian Chivu și Cosmin Contra.

„Cred că cel mai important este ca, prin exemplele acestor mari campioni, tineretul să înțeleagă că se poate, să preia această mentalitate de învingători, de câștigători. Capacitatea lor de motivare, de dorință de a fi cei mai buni este un factor determinant, pe lângă munca enormă pe care trebuie să o depună. Ne bucurăm că Leonard Doroftei și ceilalți campioni au ales Facultatea de Educație Fizică și Sport din Timișoara ca și centru în care să-și perfecționeze teoretic pregătirea pe care o au și, de ce nu, să ne transmită și nouă multe din cunoștințele pe care le-au dobândit în activitatea lor practică. Acest lucru confirmă tradiția că Universitatea de Vest, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport, ajută la întregirea cunoștințelor unor mari campioni, plecând de la gimnastică, pentru că Simona Amânar, Maria Olaru, Andreea Răducanu, Lavinia Miloșovici, toate au fost absolvente ale Universității de Vest, mai întâi ca studente, apoi la studiile de masterat, și ajungând la fotbal, pentru că și Cristian Chivu sau Cosmin Contra au studiat aici. Acum a venit rândul boxului să fie medaliat cu această diplomă de master la universitatea noastră și ne bucurăm mult”, a declarat rectorul Marilen Pirtea.

Leonard Doroftei a absolvit în anul 2011 Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UVT, iar anul acesta a absolvit și masteratul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...