Liam Neeson va juca în noul fim al lui Martin Scorsese

Liam Neeson va juca în noul fim al lui Martin Scorsese
Publicat: 03/02/2014, 13:50
Actualizat: 01/02/2019, 03:11

Actorul irlandez Liam Neeson, în vârstă de 61 de ani, care a colaborat cu Martin Scorsese la filmul „Bandele din New York/ Gangs of New York” (2002), a fost distribuit în noul lungmetraj al regizorului american, intitulat „Silence”, informează contactmusic.com.

Potrivit site-ului deadline.com, filmul „Silence” va fi realizat pe baza romanului omonim scris de Shusaku Endo în 1966.

Din distribuția acestui proiect cinematografic mai fac parte actorii Andrew Garfield și Ken Watanabe.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Scenariul peliculei este scris de Jay Cocks și Martin Scorsese, iar filmările vor debuta în a doua jumătate a acestui an, în Taiwan.

„Silence” spune povestea părintelui Rodrigues, un călugăr iezuit portughez din secolul al XVII-lea, care călătorește în Japonia alături de un alt călugăr, încercând să descopere motivele pentru care mentorul său a părăsit acest ordin religios. Persecuțiile religioase din Japonia îl obligă să călătorească „sub acoperire” și să apeleze la serviciile unui interpret.

Liam Neeson se află în negocieri avansate pentru a-și relua rolul agentului CIA Bryan Mills în thrillerul „Taken 3” și ar putea juca în drama „Highwaymen”. Totodată, starul irlandez va putea fi văzut pe marile ecrane în filmul de acțiune „Non-Stop”, produs de studiourile Universal, care va fi lansat la sfârșitul lunii februarie.

Actorul irlandez Liam Neeson, nominalizat la Oscar pentru rolul din „Lista lui Schindler”, s-a remarcat și în alte filme precum „Pur și simplu dragoste/ Love Actually”, „Batman – Începuturi”, ” și „Teroare în Paris/ Taken”, în trilogia „Cronicile din Narnia”, dar și în alte pelicule mai recente precum „3 zile de coșmar”, „Echipa de șoc”, „Înfruntarea titanilor”, „The Grey: La limita supraviețuirii” și „The Dark Knight Rises”.

Într-o carieră de peste șase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenți cineaști americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum „Șoferul de taxi/ Taxi Driver” (1976), „Taurul furios/ Raging Bull” (1980) și „Băieți buni/ Goodfellas” (1990), dar și al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public și de critici, precum „Bandele din New York/ Gangs of New York” (2002), „Aviatorul/ The Aviator” (2004), „Hugo” (2011) și „Lupul de pe Wall Street” (2013). Martin Scorsese, în vârstă de 71 de ani, a primit și multe nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obținut în cele din urmă în 2007, cu filmul „Cârtița/ The Departed”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase