Lincoln-ul lui Don Vito Corleone și monopostul lui Schumacher, SCOASE LA LICITAȚIE în ROMÂNIA

Lincoln-ul lui Don Vito Corleone și monopostul lui Schumacher, SCOASE LA LICITAȚIE în ROMÂNIA
Publicat: 09/08/2012, 17:43
Actualizat: 26/03/2019, 04:29

Automobilul Lincoln al lui Don Vito Corleone și monopostul lui Michael Schumacher vor fi scoase la vânzare pe 26 august, în prima licitație Artmark dedicată mașinilor de colecție, informează casa de licitații.

Potrivit Artmark, cele mai „carismatice” automobile de colecție își vor tura motoarele la maximum pe 26 august, la Fratelli Beach & Club din Mamaia, în cadrul primei licitații de mașini de colecție, o premieră pentru România.

Un număr de 21 de mașini de colecție vor fi licitate în seara de 26 august, în alternanță cu 29 de piese din categoria „sports memorabilia”, 8 șampanii rare și două colecții de vinuri.

Licitația va scoate spre vânzare „automobile seducătoare, mărci fetișizate în filmele-cult ale anilor ’60-’70-’80”, precum Lincoln Continental – mașina lui Don Vito Corleone din filmul „Nașul/ The Godfather”, Jeep Wyllis din serialul „M*a*s*h” și modelul de Ford Mustang condus de Jim Morrison în „HWY: An American Pastoral”, mai spune Artmark.

De asemenea, vor fi scoase la licitație „mașini cu o istorie fascinată”, precum BMW 760Li, fosta mașină a Regelui Mihai, și sau Monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999.

Potrivit Artmark, pasionații de filme și mașini puternice vor fi cu siguranță interesați de Jeep Wyllis. Fabricat în 1948, modelul a fost vedetă în serialul „M*a*s*h”, din anii ’70 – ’80. Jeep-ul este dotat cu remorcă militară MB-T și mitralieră tip M2, iar prețul său de pornire pleacă de la 4.000 de euro. Construit cu precădere în timpul celui de-al doilea Război Mondial, Willys MB, un Jeep de o jumătate de tonă, a fost folosit de forțele armate ale Statelor Unite pe toate fronturile de luptă, fiind cedat într-un număr impresionant de exemplare și aliaților. În scurt timp, a devenit principalul vehicul folosit de către armata britanică, sovietică și franceză.

Un model celebru este Lincoln Continental, mașina lui Don Vito Corleone din filmul „Nașul/ The Godfather”, regizat de Francis Ford Coppola. Modelul scos la vânzare la licitație are anul de fabricație 1947 și este în stare tehnică bună (prețul de pornire este de 15.000 de euro). Cu un motor V12, de 4.784 cmc putere și cu 125 CP, Lincolnul poate atinge o viteză maximă de 104 km/h. De asemenea, are cutie de viteze automată, cu 3 trepte și overdrive. Lincoln Continental este un automobil de lux produs de divizia Lincoln a companiei Ford Motor și conține binecunoscutele elemente de decor din lemn de nuc.

Un automobil de mare interes pentru pasionații de Formula 1 este monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999. În acel an, bolidul a adus casei din Maranello titlul mondial la constructori. Potrivit Artmark, exemplarul este în stare excelentă, nu rulează pe șosea și este construit pe un șasiu de carbon, având o greutate de 606 kg, lungimea de 4,38 m și înălțimea de numai 96 cm. Monopostul dispune de toate elementele de suspensie, roți independente cu bare stabilizatoare activate de tiranți, sistem de frânare, de asemenea, independent pe fiecare roată, cu discuri de carbon și de un sistem de propulsie controlat de o cutie de viteze secvențială cu 7 trepte, amplasată longitudinal. Prețul de pornire este de 125.000 de euro.

Foarte apreciat de Regele Mihai I, un conducător auto cu o vastă experiență, modelul BMW 760Li a fost limuzina oficială cu care a făcut mai multe călătorii în țară și în străinătate. Mașina se află în stare excelentă și poate atinge viteza de 250 km/h, având un motor V12 de 597 2cmc și 439 CP. În plus, are toate sistemele de siguranță și confort, inclusiv sistem de navigație, televizor, frigider. Prețul de pornire este de 12.000 de euro.

Expoziția loturilor se va desfășura în două etape: joi, 23 august, începând cu ora 18.00 – Private View & VIP Cocktail la Fratelli Beach & Club, Mamaia Nord (eveniment exclusiv adresat VIP-urilor, inclusiv marilor colecționari de mașini) și vineri, 24 august, orele 18.00 – 02.00 – deschiderea publică a expoziției Mașinilor de Colecție și Noaptea Albă a Mașinilor de Colecție.

Expoziția publică va continua sâmbătă, 25 august, de la orele 18.00 până la miezul nopții la Fratelli Beach & Club, Mamaia Nord.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?