Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Lista cuvintelor pe care, dacă le cauți pe Google, intri în vizorul Departamentului Securității Naționale al SUA

VEI intra AUTOMAT pe LISTA NEAGRĂ a ...

Departamentul Securității Naționale (DHS) din SUA a fost forțat să publice lista cuvintelor cheie și a frazelor pe care le monitorizează pe siteurile de socializare și pe media online, în căutarea amenințărilor teroriste la adresa SUA. Unele sunt cuvinte strict legate de terorism, altele par inocente – porc, nor, echipă sau Mexic, relatează Daily Mail.

Departamentul a fost obligat să facă publică lista în urma unei audieri în Congresul SUA, însă a subliniat că lista nu este folosită pentru a face poliție pe internet, ci pentru a preveni potențialele amenințări.

Lista a fost publicată pe internet de un grup de monitorizare numit Electronic Privacy Information Center, care a și făcut cererea de publicare, în baza Legii Libertății de Informare. Centrul consideră lista drept „vastă, vagă și ambiguă”. Departamentul Securității Naționale a recunoscut că lista trebuie adusă la zi.

„Pentru a asigura claritatea, DHS va revizui limbajul conținut în toate materialele, pentru a susține clar și meticulos parametrii și intenția programului”, a declarat Matthew Chandler, purtător de cuvânt la DHS.

Aceasta este lista completă de cuvinte cheie urmărite de DHS:

Inchide