Locuri din România care te înfioară

Locuri din România care te înfioară
Publicat: 17/02/2016, 16:34

Bisericile rupestre săpate în piatră

În județul Argeș se află trei biserici săpate în piatră (Nămăiești, Cetățuia, Corbii de Piatră) despre care se crede că au fost inițial temple păgâne, apoi au fost creștinizate.

Prima biserică se află în comuna Corbi, pe șoseaua Câmpulung-Domnești, a doua la 10 km de Câmpulung Muscel, iar cea de-a treia pe șoseaua Câmpulung-Târgoviște, în comuna Cetățeni.

Toate trei te surprind prin arhitectura neobișnuită întrucât au fost săpate în peretele masiv de stâncă. De asemenea, pictura lor este una foarte veche și valoroasă, iar specialiștii spun că este de tradiție bizantină.

Catedrala Armenească Sf Elisabeta

La 323 km lângă București, în localitatea Dumbrăveni din Sibiu, se află un monument istoric al Transilvaniei. Este vorba de biserica Armenească, care impresionează prin arhitectura în stil baroc și mobilierul religios de calitate. Altarul principal este inspirat din arhitectura fostului altar cu baldachin din catedrala Alba Iulia, iar pictura este încadrată între două coloane, în mijloc fiind statuia Sfintei Treimi.

Pictura altarului prezintă mărinimia Sfintei Elisabeta și a fost creată după pictura în ulei a lui Daniel Gran din 1736. Scara circulară a acestei catedrale oferă interiorului un joc de lumini și umbre, care îi înfioară pe cei care urcă pe ea pentru prima dată.

Sfinxul și Babele

În Munții Bucegi avem două monumente naturale, care s-au format prin eroziune. Babele și Sfinxul sunt formațiuni situate în masivul Bucegi din Carpații Meridionali. În fiecare an, mii de turiști români și străini vin să le viziteze. Mulți dintre ei afirmă că în prezența lor simt cum se încarcă cu energie pozitivă.

Dacă nu știați, odată ajunși pe Platoul Bucegilor (Sfinxul, Babele și Crucea de pe Caraiman) vă aflați la peste 2000 de metri deasupra nivelului mării.

Citește în continuare pe One.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase