Londra, cel mai vizitat oraș din lume. Pe ce loc se situează Bucureștiul

Londra, cel mai vizitat oraș din lume. Pe ce loc se situează Bucureștiul
Publicat: 10/06/2015, 15:52

„Bucureștiul se situează pe locul 81 în GDCI 2015, iar la nivel regional (Europa) pe locul 28, cu o poziție mai sus decât anul trecut”, se spune în studiul anual MasterCard Global Destinations Cities Index (GDCI).

Conform cercetării, Capitala va găzdui anul acesta 1,02 milioane de vizitatori internaționali, în creștere cu 5,2%, față de 2014. Aceștia vor cheltui pe durata șederii lor în România un total estimat de 287 milioane dolari, cu 2,4% mai mult decât în anul precedent. În medie, un vizitator a cheltuit în București anul trecut 281 de dolari.

Poziția de cea mai bine clasată destinație internațională pentru călătorii este deținută în continuare de Londra, pentru a cincea oară în șapte ani, conform studiului MasterCard. Astfel, se estimează că Londra va primi 18,82 milioane de vizitatori internaționali în 2015, cu puțin mai mult decât ocupantul locului doi, Bangkok.

„Cele două orașe au fost fruntașele topului la fiecare ediție”, se precizează în studiu.

Londra este urmată, în top 10, de Bangkok, cu 18,24 milioane de vizitatori, Paris — 16,06 milioane de vizitatori, Dubai — 14,26 milioane de vizitatori,Istanbul — 12,56 milioane de vizitatori, New York — 12,27 milioane de vizitatori, Singapore — 11,88 milioane de vizitatori, Kuala Lumpur — 11,12 milioane de vizitatori, Seoul — 10,35 milioane de vizitatori și Hong Kong — 8,66 milioane de vizitatori.

„MasterCard înțelege importanța orașelor de pe mapamond, atât pentru călători, cât și pentru rezidenți. Studiul din acest an ne ajută să înțelegem cât de interconectate sunt orașele lumii, precum și rolul semnificativ pe care îl joacă în conectarea unui număr de oameni mai mare decât oricând’, a declarat președintele International Markets, MasterCard, Ann Cairns.

Potrivit MasterCard, în 2015, se estimează că aproximativ 383 de milioane de călătorii cu ședere peste noapte vor fi făcute de vizitatori internaționali în cele 132 de orașe analizate de Index, ceea ce reprezintă o cerere masivă de bunuri, servicii și experiențe, întrucât aceștia vor cheltui un total de 360 de miliarde de dolari pe durata vizitelor.

Conform raportului Națiunilor Unite asupra Perspectivelor de Urbanizare Mondială, două treimi din populația lumii va locui în mediul urban până în 2050. Prin prognozarea numărului de vizitatori internaționali, Global Destination Cities Index relevă infrastructura necesară pentru a satisface atât așteptările localnicilor, cât și ale vizitatorilor.

Companiile și guvernele pot utiliza concluzii din studiu pentru a identifica acele zone — de la tranzit, la experiențe culturale, la infrastructură — în care sunt necesare investiții pentru creștere constantă, inovație și sustenabilitate, explică realizatorii studiului.

La nivel global, câteva tendințe ies în evidență: regiunea Asia/Pacific găzduiește trei dintre cele patru orașe cu cea mai rapidă creștere între 2009 și 2015 (Colombo, Chengdu și Osaka); Europa — Istanbul este cea mai diversificată destinație, cu 50% dintre vizitatori provenind din 33 de orașe diferite; America Latină — Lima este atât destinația de top, cât și orașul cu cea mai rapidă creștere din regiune, înregistrând cu aproape 50% mai mulți vizitatori internaționali decât ocupantul următorului loc, Mexico City; Orientul Mijlociu și Africa — Dubai continuă să fie unul dintre orașele cu cel mai accelerat ritm de creștere în top zece, în timp ce Abu Dhabi are a treia cea mai rapidă creștere ca oraș destinație, per total, între 2009 și 2015; iar America de Nord — Houston are cea mai rapidă creștere din regiune din 2009 și este singura destinație din America de Nord cu o creștere de două cifre.

Indexul MasterCard Global Destination Cities ierarhizează orașele în funcție de numărul total al sosirilor vizitatorilor internaționali și cheltuielile transfrontaliere a acestor vizitatori în orașele destinație, furnizând prognoze de creștere privind numărul vizitatorilor și pasagerilor pentru 2015. Datele publice sunt utilizate pentru stabilirea numărului de vizitatori internaționali și cheltuielile transfrontaliere, în fiecare dintre cele 132 orașe destinație, folosind algoritmi special concepuți în acest sens; se acordă o atenție sporită pentru a elimina efectele de hub pentru destinații precum Singapore, Dubai, Amsterdam sau Frankfurt, scrie Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația