Look TV și Look Plus, ce difuzează Liga I, vor fi retransmise de RCS&RDS

Look TV și Look Plus, ce difuzează Liga I, vor fi retransmise de RCS&RDS
Publicat: 06/02/2015, 17:44
Actualizat: 07/02/2015, 01:10

ISB Media Holding Ltd, deținătorul drepturilor de difuzare pentru competițiile de fotbal din Liga 1 și Cupa Ligii, a semnat „un parteneriat extins” cu RCS&RDS. În urma acestui parteneriat, televiziunile Look TV și Look Plus, aflate în proprietatea ISB, vor fi redistribuite, începând din luna februarie, în pachetele de bază ale tuturor rețelelor de televiziune prin cablu și satelit aparținând grupului RCS&RDS, se arată în comunicatul postat, vineri, pe site-ul looktv.ro.

„Fanii fotbalului românesc vor putea urmări în continuare pe Look TV și Look Plus în regim live toate cele 9 meciuri ale fiecărei etape din «Liga 1», precum și meciurile din cadrul «Cupei Ligii»”, se spune în comunicatul ISB Media Holding Ltd.

Potrivit comunicatului, noutatea adusă de acest parteneriat îl reprezintă producția meciurilor, care va fi asigurată pentru ambele televiziuni de către compania RCS&RDS.

„Pe lângă extinderea distribuției, cele două posturi TV depun eforturi constante de îmbunătățire a programelor oferite, pregătind surprize cu privire atât la conținutul legat de fotbal și alte sporturi, cât și la cel legat de producțiile de entertainment proprii și achiziționate. Astfel, noi formate de reality și de entertainment vor intra în curând pe cele două posturi, dar și o serie de filme și seriale achiziționate de la parteneri de renume din categoria companiilor mari de producție”, se mai spune în comunicatul ISB Media Holding Ltd.

Contactați vineri de agenția MEDIAFAX, reprezentanții RCS&RDS au confirmat afirmațiile companiei ISB Media Holding Ltd. Aceștia au precizat că televiziunile Look TV și Look Plus vor intra în rețelele RCS&RDS după ce Consiliul Național al Audiovizualului va aproba modificarea grilelor RCS&RDS în acest sens, în conformitate cu legislația audiovizualului.

Pe de altă parte, RCS&RDS a anunțat, în 16 ianuarie, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că televiziunea Digi Sport va transmite, în direct, meciurile din Liga 1 și Cupa Ligii, începând din luna februarie, precum și următoarele sezoane ale celor două competiții, până în 2019.

Potrivit RCS&RDS, compania de telecomunicații, care deține televiziunea Digi Sport, nu va percepe clienților săi niciun cost suplimentar la abonamentul de servicii de televiziune prin cablu și satelit, pentru vizionarea competițiilor sportive.

Digi Sport va difuza toate cele 9 meciuri din Liga 1 din fiecare etapă, a mai anunțat atunci RCS&RDS.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, pe 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV și Transilvania Live (care ulterior s-a transformat în Look Plus, n.r.) au anunțat, pe 2 aprilie 2014, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înțelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I și Cupa Ligii.

Ulterior, compania UPC și platforma sa de satelit, Focus Sat, dar și compania Romtelecom și rețeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunțat că au semnat acorduri de distribuție cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV și Look Plus.

În schimb, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie 2014, din grilele sale de cablu analogic și digital televiziunile Look TV și Transilvania Live, la nivelul întregii țări, inclusiv în București, întrucât aceste televiziuni au decis să renunțe de la 1 iulie 2014 la regimul „must carry”, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV și Transilvania Live nu erau retransmise și pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS. Astfel, abonații RCS&RDS nu au putut viziona meciurile din Liga 1 și Cupa Ligii.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piața serviciilor de televiziune prin cablu și satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS și-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deține televiziunea de știri Digi 24 HD (cu stațiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar și televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life și Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel și World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acționar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel și UTV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...