Lucruri neștiute despre viața personală a lui Warren Buffett. „Credeam că după despărțirea de mama nu va mai putea funcționa în societate”

Lucruri neștiute despre viața personală a lui Warren Buffett. „Credeam că după despărțirea de mama nu va mai putea funcționa în societate
Publicat: 11/01/2018, 16:12

Miliardarul american Warren Buffett a avut întotdeauna o viață demnă de filmele de la Hollywood.

Chiar dacă a rămas căsătorit cu prima sa soție, Susan, încă din anul 1952 și până la moartea sa, survenită în 2004, Buffett a locuit cu Astrid Menks, scrie Business Insider. Menks și Buffett și-au unit oficial destinele în 2006, la doi ani de la moartea lui Susan.

Rudele lui Buffett au declarat însă că acest aranjament neobișnuit a produs beneficii pentru toate părțile implicate. Potrivit Daily Mail, cei trei au trimis împreună chiar și felicitări de Crăciun.

„Neconvenționalul nu este un lucru rău”, a declarat Susie Buffett, fiica lui Warren, pentru New York Times. „Tot mai mulți oameni ar trebui să aibă căsătorii neconvenționale”.

Cum arată viața personală a magnatului Buffett? În primul rând, are o importantă încărcătură istorică. De exemplu, bunicul lui Susan a coordonat cândva o campanie pentru reprezentantul republican Howard Buffett, nimeni altul decât bunicul lui Warren. Campania nu a funcționat, după cum a declarat Susie Buffett pentru Business Insider: „A fost primul eșec din viața bunicului Buffett”.

Înainte de a fi cu Susan, Warren a curtat-o pe Betty Gallagher, în 1949. Aceasta se întâlnea cu un cântăreț la ukulele, iar Buffett s-a grăbit să deprindă tainele acestui instrument muzical.

Chiar dacă relația cu Betty nu a fost posibilă, pasiunea lui Buffett pentru ukulele a rămas în picioare. În anul următor, Buffett a întâlnit-o pe Susan Thompson. Aceasta era colegă de cameră cu sora lui Buffett, Roberta, la Northwestern University și se vedea deja cu altcineva.

Buffett a fost prieten cu tatăl ei, Bill, un profesor și performer la mandolină, care îi cunoștea pe părinții viitorului miliardar. Susan și Warren s-au căsătorit în 1952. Cuplul are trei copii: Susie, Howard și Peter.

Potrivit unui articol din Time, cuplul a trecut peste multe greutăți și relația a fost pusă la încercare de etica profesională a celebrului investitor.

După ce Berkshire Hathaway a cumpărat acțiuni la The Washington Post, publisher-ul Katherine Graham a început o relație cu Buffett. Susan a fost furioasă și a început să se întâlnească cu un instructor de tenis.

Cuplul s-a separat în 1977, când Susan s-a mutat în California, pentru a urma o carieră muzicală. Buffett a fost devastat de plecarea acesteia.

„A fost cu siguranță 95% vina mea… Nu am fost suficient alături de ea, în timp ce i-a mi-a oferit totul”, a declarat Buffett pentru New York Daily News. „Ea a ținut acest cuplu timp de mulți ani… Nu ar fi trebuit să se întâmple așa ceva”.

Copiii lui Buffett și-au făcut apoi griji că tatăl lor nu va mai fi același fără soție. „Credeam că după despărțirea de mama nu va mai putea funcționa în societate”, a spus Susie Buffett.

În anul următor, Susan i-a făcut cunoștință soțului ei cu imigranta letonă Astrid Menks, care lucra într-un restaurant. Ei au rămas prieteni, iar Susan cânta în restaurantul respectiv. Astrid s-a mutat apoi cu Buffett.

Cele trei personaje au rămas împreună. „Astrid și mama mea erau foarte apropiate”, a declarat Susie Buffett. După o luptă grea cu cancerul, Susan a decedat în urma unui infarct, în 2004. Buffett și Astrid s-au căsătorit în 2006, cu ocazia aniversării sale de 76 de ani. Nunta a fost una modestă, desfășurându-se la Bonefish Grill, un restaurant pescăresc.

Potrivit fiicei sale, Susie, Buffett se gândea de ceva timp să se însoare cu Astrid, mai ales după moartea soției.

Susie, cea mai mare fiică a lui Buffett, lucrează în zona umanitară. Howard, mijlociul, este afacerist, în timp ce Peter, cel mai mic dintre copiii miliardarului, cochetează cu muzica.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer