LUXUL dăunează grav libertății! Un ucrainean care ÎȘI ÎNSCENASE moartea și-a cumpărat UN CASTEL în Franța

LUXUL dăunează grav libertății! Un ucrainean care ÎȘI ÎNSCENASE moartea și-a cumpărat UN CASTEL în Franța
Publicat: 19/10/2018, 16:58

Bărbatul locuia într-un castel vechi de 800 de ani, circula cu un Rolls Royce vintage și avea o colecție de tablouri care cuprindea și trei picturi semnate Salvador Dali, informează The Telegraph.

Localnicii au povestit că mașina de epocă a fost remorcată din castel cu câteva zile în urmă.

Polițiștii au reușit să recupereze bijuterii de peste 4 milioane de euro.

Deși nu a fost dezvăluită identitatea bărabatului, un reporter ucrainean a declarat că suspectul era Dmitro Malinovski, un om de afaceri din Odessa, căutat de polițiștii țării sale încă din 2015, pentru o fraudă majoră și spălare de bani. Pentru a scăpa de urmărirea internațională, Malinovski își procurase un certificat fals de deces, pe care avocații săi l-au prezentat autorităților din Ucraina.

Dorința de a trăi în lux și grandoare l-a dat de gol. Poliția franceză a început să ancheteze achiziția dubioasă a castelului, cu 3 milioane de euro, printr-o firmă din Luxemburg controlată de suspect. Castelul fusese construit în 1180 în La Rochepot, pe ruinele unei cetăți arse în secolul al XI-lea și a aparținut familiei Montagu din Burgundia. După ce l-a cumpărat, afaceristul ucrainean se dădea drept administrator și a permis în continuare vizitarea castelului de către turiști, spre încântarea primarului din La Rochepot. Ba mai mult, nu a închis nici micul magazin cu suveniruri sau bărulețul din incintă. În plus, anul trecut, miliardarul ucrainean a organizat un minifestival care a culminat cu reconstituirea unei bătălii din Evul Mediu în jurul castelului.

În urma anchetei polițiștilor francezi, în colaborare cu Europol, s-a stabilit că Dmitro Malinovski nu numai că nu murise, dar ducea o viață de huzur în Franța, alături de două femei și doi bărbați din Ucraina și unul din Republica Moldova.

Foto: youtube

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase