Madonna va fi judecată în Rusia, pentru că a apărat cauza homosexualilor. Totodată, i-a îndemnat pe ruși „să se bată pentru dreptul de a fi liberi”

Madonna va fi judecată în Rusia, pentru că a apărat cauza homosexualilor. Totodată, i-a îndemnat pe ruși să se bată pentru dreptul de a fi liberi
Publicat: 12/11/2012, 16:25
Actualizat: 31/01/2019, 22:46

Curtea de Justiție din Sankt Petersburg a anunțat că deține suficiente probe pentru a o da în judecată pe Madonna, din cauza atitudinii pe care artista americană a adoptat-o în timpul unui concert susținut în Rusia, în august, când aceasta a apărat cauza homosexualilor, informează lefigaro.fr.

Activiștii conservatori din Rusia au dat-o în judecată pe Madonna și solicită daune de 10,5 milioane de dolari, după ce artista și-a exprimat public sprijinul față de drepturile comunității gay în timpul unui concert susținut în această țară pe 8 august.

Starul a susținut un concert la Sankt Petersburg pe 8 august, în cadrul „MDNA World Tour”, iar spectatorilor le-au fost oferite brățări roz pentru a-și arăta sprijinul față de comunitatea gay.

În timpul show-ului, Madonna s-a dezbrăcat până la sutien, iar pe spatele ei era scris textul „No fear!” („Fără teamă!”). Cântăreața le-a cerut spectatorilor să ridice brățările în aer, spunând: „Dacă sunteți alături de mine, vreau să vă văd brățările roz. Dacă sunteți alături de mine, ridicați brațele și arătați-vă dragostea și aprecierea față de comunitatea gay. Sunteți alături de mine?”.

Totodată, artista americană i-a îndemnat pe cetățenii ruși „să se bată pentru dreptul de a fi liberi”.

„Homosexualii și întreaga comunitate gay au aceleași drepturi (…) ei au dreptul de a trăi cu demnitate, cu respect și cu dragoste”, a adăugat artista americană.

Demersul cântăreței s-a dorit o reacție față de interzicerea paradei gay de către municipalitatea din Sankt Petersburg, în urma unei noi legi, adoptate în martie. Această lege interzice orice „propagandă în favoarea homosexualității și a pedofiliei”. Municipalitatea a interzis evenimentul, considerând că acesta „promovează modul de viață homosexual” ca și „propagarea homosexualității”.

Astfel, Madonna a fost dată în judecată de Uniunea Cetățenilor Ruși, Adunarea Populară și partidul Noua Rusie Măreață pentru faptul că a promovat drepturile comunității homosexuale, informează site-ul revistei New Musical Express. Potrivit publicației The Times, Curtea din Sankt Petersburg îi cere cântăreței daune de 6,5 milioane de lire sterline (10,5 milioane de dolari), considerând că artista „a depășit limita” dăruind acele brățări roz „unor copii de 12 ani”. Această acțiune ar fi provocat „un stres psihologic și un șoc emoțional” persoanelor tinere, susțin acuzatorii. Madonna nu intenționează să asiste la proces.

Cântăreața a șocat din nou opinia publică din Rusia, la scurt timp după aceea. Cu ocazia concertului pe care l-a susținut la Moscova, artista americană a apărat „trup și suflet” cauza trupei Pussy Riot, ale cărei membre au fost arestate și încarcerate din cauza unei „rugăciuni-punk” împotriva președintelui Vladimir Putin, într-o catedrală rusă. Astfel, Madonna a executat în timpul concertului un număr de striptease, dezvăluindu-și spatele pe care era tatuat numele trupei Pussy Riot, în timp ce interpreta celebra ei piesă „Like a Virgin”.

După acel concert, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a spus că Madonna este „o fostă târfă care vrea să dea lecții de morală”, după ce artista americană a solicitat eliberarea celor trei cântărețe din grupul punk Pussy Riot.

Descrisă de numeroase ori drept „una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor”, numită și „Queen of Pop (Regina Pop-ului)”, Madonna este și cea mai bine vândută cântăreață a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie anul trecut, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Madonna a concertat și la București, în 2009, spectacolul făcând parte din turneul „Sticky and Sweet”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?