Mama lui OPRAH Winfrey a murit la 83 de ani, chiar de Ziua Recunoștinței

Redactor:
Silviu Bănilă
Mama lui OPRAH Winfrey a murit la 83 de ani, chiar de Ziua Recunoștinței
Vernita Lee, mama celebrei prezentatoare tv Oprah Winfrey, a murit în data de 22 noiembrie, la vârsta de 83 de ani.

Familia lui Lee a confirmat pentru People, citat de The Independent, că Lee a murit chiar de Ziua Recunoștinței, în casa ei din Milwaukee, Wisconsin.

Un purtător de cuvânt al vedetei americane Oprah a confirmat pentru AP că Lee a decedat în data de 22 noiembrie și a fost înmormântată în cadru privat.

Vernita Lee s-a născut la 2 mai 1935 și era adolescentă când a născut-o pe Oprah, în 1954, în Mississippi. Acestea s-au mutat apoi în Milwaukee, pe vremea când Oprah avea șase ani.

 

Lee a apărut în emisiunea The Oprah Winfrey Show din 1990. Oprah a scris pe rețelele sociale un mesaj de condoleanțe pentru mama sa: „Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase și condoleanțele pentru mama mea, Vernita Lee, care a decedat. Ne consolăm cu gândul că a dus o viață frumoasă și acum și-a regăsit Pacea„, a subliniat vedeta.

În data de 13 mai 2012, Oprah Winfrey scria pe Twitter: „Îi mulțumesc mamei Vernita Lee pentru că s-a străduit din răsputeri să mă crească”.

În certificatul de naștere, Winfrey a fost trecută „Orpah„, în scopul venerării figurii biblice din Cartea lui Ruth, dar oamenii i-au spus, mai simplu, OPRAH și numele i-a rămas întipărit în conștiința publică. S-a născut în Kosciusko, Mississippi, iar mama ei, Vernita, nu era căsătorită la acea vreme.

 

Ulterior, Oprah a dezvăluit că ea a fost rodul unei relații de o singură noapte a mamei sale, după care cuplul s-a despărțit. Mama ei a fost menajeră într-o casă. Tatăl biologic al lui Winfrey este Vernon Winfrey, născut în 1933, un miner care a devenit frizer, apoi consilier la Primărie, dar care era în armată la momentul nașterii fiicei sale.

Pe de altă parte, fermierul și veteranul din al Doilea Război Mondial Noah Robinson, născut în 1925, a susținut că ar fi tatăl biologic al vedetei americane.

Cu o avere de 2,7 miliarde de dolari, Oprah se află pe locul 298 în clasamentul celor mai bogați 400 oameni din lume, ediția 2018.

De asemenea, Oprah a ocupat locul 6 în topul America Self-Made Women 2018, locul 887 în clasamentul Billionaires 2018 și locul 21 în rândul celor mai influente femei , ediția 2017.

Oprah a făcut tranziția de la un talk show la un imperiu de afaceri. În 2011, vedeta a renunțat la emisiune și a lansat rețeaua de televiziune OWN. Participația ei de 25,5% din rețeaua respectivă valorează 75 milioane de dolari.

„Efectul Oprah” s-a răspândit și la Weight Watchers: Oprah deține 8% din companie și are rolul de ambasador al brandului respectiv. Oprah a donat în cariera ei nu mai puțin de 425 MILIOANE de dolari, inclusiv 100 milioane de dolari către Academia de Leadership pentru Femei Oprah Winfrey din Africa de Sud.
 

Inchide