Mario Vargas Llosa și-a părăsit soția cu care era căsătorit de 50 de ani. Surpriză: cine este noua sa iubită

Redactor:
Madalina Cerban
Mario Vargas Llosa și-a părăsit soția cu care era căsătorit de 50 de ani. Surpriză: cine este noua sa iubită
Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa și-a părăsit soția, verișoara sa Patricia, cu care a fost căsătorit timp de 50 de ani, și are o relație cu Isabel Preysler, prima nevastă a cântărețului Julio Iglesias și mama artiștilor Julio Iglesias Jr. și Enrique Iglesias, potrivit dailymail.co.uk.

Mario Vargas Llosa, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 2010, are o relație de opt luni cu fosta jurnalistă și vedetă de televiziune de origine filipineză Isabel Preysler, supranumită „Perla Manilei”.

După ce a părăsit-o pe soția sa, Patricia, în vârstă de 70 de ani, Mario Vargas Llosa, în vârstă de 79 de ani, a fost fotografiat în Portugalia, în timpul unei plimbări romantice cu Isabel Preysler, în vârstă de 64 de ani.

Celebrul scriitor – care a mai fost implicat într-un scandal amoros, după ce s-a căsătorit în 1955 cu mătușă sa Julia Urquidi, de care a divorțat în 1964, căsătorindu-se un an mai târziu cu Patricia – a confirmat noua sa relație într-o declarație acordată revistei spaniole Hola!.

„Relația noastră merge foarte bine”, a declarat Mario Vargas Llosa. „Aș prefera să nu vorbesc despre viața mea privată, iar Isabel este de acord cu acest lucru”, a adăugat celebrul scriitor.

Zvonurile privind relația celor doi au apărut după ce aceștia au fost fotografiați împreună la un restaurant din Madrid și după ce au participat împreună la o cină găzduită de prințul Charles, la Londra.

Ulterior, scriitorul a confirmat pe pagina sa de Twitter că are o relație cu Isabel Preysler, care a început în urmă cu opt luni.

Potrivit unor relatări din presa spaniolă, Mario Vargas Llosa i-ar fi spus soției sale, Patricia, în momentul în care a decis să se despartă de ea: „Am terminat. Acum simt ce înseamnă fericirea. Nu mi-a mai rămas mult timp”.

Isabel Preysler și Mario Vargas Llosa s-au întâlnit pentru prima dată în 1986, când aceasta i-a luat un interviu celebrului scriitor.

Isabel Preysler este prima soție a cântărețului Julio Iglesias. Cei doi s-au căsătorit în 1971 și au împreună trei copii – Chabeli Iglesias, Julio Iglesias, Jr.și Enrique Iglesias -, însă mariajul lor a fost anulat în 1979.

Aceasta a mai fost căsătorită de două ori. În perioada 1980 – 1985, a fost căsătorită cu Carlos Falcó, cu care are o fiică, Tamara Falcó. În 1987, Isabel Preysler s-a căsătorit cu Miguel Boyer, un fost ministru spaniol de finanțe, alături de care a stat până la decesul acestuia în 2014. Cu cel de-al treilea soț al său, Isabel Preysler a mai avut o fiică, Ana Boyer.

În prezent, Preysler are un business în industria cosmeticelor și are colaborări cu branduri de lux precum cel din industria pantofilor Manolo Blahnik.

Mario Vargas Llosa s-a născut în 1936 la Arequipa (Peru) și a copilărit în Bolivia împreună cu mama și bunicii materni, închipuindu-și că tatăl lui e mort și că fusese un erou. În realitate, la cinci luni după căsătorie își părăsise soția însărcinată și avea să-și revadă fiul abia zece ani mai târziu, când Mario s-a întors în Peru. Între 1950 și 1952, el urmează cursurile unei școli militare din Lima – experiența descrisă în primul roman, „Orașul și câinii” (1963).

În 1955, se căsătorește cu o mătușă, Julia Urquidi, provocând mare scandal în familie, și divorțează de ea în 1964, pentru ca, un an mai târziu, să se căsătorească cu verișoara lui, Patricia. Între timp, lucrase în Franța ca profesor de spaniolă și ziarist. După o tinerețe în care se apropiase de comunism, ia distanță față de Fidel Castro, ba chiar îl acuză pe Gabriel Garcia Marquez, odinioară prieten, de servilism. Călătorește, predă la universități din America și Europa, devine scriitor celebru prin forța epică, luciditatea și ironia sa.

Scriitorul este tradus în limba română din 1970, iar editura Humanitas a inaugurat, în 2005, o serie de autor Llosa, care are, în prezent, peste 20 de titluri. Printre cele mai cunoscute cărți ale lui Mario Vargas Llosa se numără: „Orașul și câinii”, „Conversație la catedrală”, „Casa Verde”, „Pantaleon și vizitatoarele”, „Mătușa Julia și condeierul”, „Războiul sfârșitului lumii”, „Istoria lui Mayta”, „Cine l-a ucis pe Palomino Molero?”, „Povestașul”, „Elogiu mamei vitrege”, „Lituma în Anzi”, „Peștele în apă”, „Caietele lui Don Rigoberto”, „Paradisul de după colț”, „Rătăcirile fetei nesăbuite” – încununate aproape toate cu premii literare.

Proza lui Mario Vargas Llosa este aceea a „realismului magic”. De asemenea, scriitorului Mario Vargas Llosa i-a fost decernat premiul Nobel pentru literatură pe anul 2010 pentru „cartografierea structurilor puterii, pentru descrierile sale pătrunzătoare care vorbesc despre rezistența individului, revolta și eșecul său”, potrivit Academiei regale din Suedia.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide