Mark van Nierop, supranumit „dentistul groazei”, a fost încarcerat în spitalul unei închisori din Franța

Mark van Nierop, supranumit „dentistul groazei, a fost încarcerat în spitalul unei închisori din Franța
Publicat: 19/01/2015, 13:19

Mark van Nierop, în vârstă de 50 de ani, a susținut că suferă de probleme psihice, inclusiv de una care ține de identitatea sexuală, din cauza căreia are tendințe suicidale, încercând astfel să evite extrădarea din Olanda în Franța, pentru a fi tras la răspundere. Justiția a aprobat expulzarea dentistului în Franța, iar bărbatul a fost închis în spitalul unei închisori din sudul Parisului.

Unii dintre cei 2.800 de pacienți ai doctorului s-au ales cu mandibula dislocată sau septicemie. Autoritățile îl cercetează pe van Nierop și în cazul uciderii celei de-a doua soții a sa, în 2006. Van Nierop a fost reținut în Canada în luna octombrie a anului trecut și extrădat în Olanda, unde a primit un mandat de arestare internațional.

Van Nierop ar fi smuls dinții sănătoși ai pacienților săi, fără niciun motiv și i-ar fi lăsat datornici, prin „umflarea” chitanțelor medicale. 120 de pacienți au depus o plângere împotriva lui în 2013. O fostă pacientă a descris trauma cauzată de van Nierop, după ce dentistul groazei i-a înlocuit toți dinții cu ajutorul unor instrumente murdare și a făcut infecție. Van Nierop a avut cabinetul în zona izolată Chateau-Chinon din centrul Franței, unde existau puțini medici stomatologi.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase