MASTERCHEF, lider de audiență. Cine sunt concurenții care au decis să părăsească show-ul culinar

Publicat: 25/04/2013, 00:39
Actualizat: 20/05/2015, 09:09

Lupta pentru titlul de MASTERCHEF și pentru marele premiu de 50.000 de euro este din ce în ce mai strânsă. Cei trei jurați de la MASTERCHEF: Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu le-au pus la grea încercare concurenților abilitățile de bucătari în cea de-a oprta ediție a show-ului.

În urma probei desfășurate în deplasare la mare, pe Bricul Mircea, unde cele două echipe au gătit pentru ofițeri și cădeți, Georgeo Andrei a luat decizia de a părăsi concursul, iar acestuia i-a urmat și actrița din concurs, Nicoleta Matea.

Mai mult, cea de-a opta ediție a show-ului MASTERCHEF a fost lider de audiență, potrivit cifrelor transmise de ProTv.

Ediția MASTERCHEF de aseară a fost din nou lider de audiență cu o medie pe publicul său țintă de 12,6 puncte de rating și 27,6 % cotă de piață, în vreme ce Antena 1, principalul competitor, se clasa pe poziția a treia, după Kanal D, cu o medie de 2.9 puncte de rating și 6,5 procente din cota de piață. În minutul de maximă audiență, MASTERCHEF a atins pe publicul comerical din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani la 22.30, Pro Tv a obținut un vârf de 17,3 puncte de rating și 36,2% cotă de piață.

La Constanța, pe Bricul Mircea, echipa roșie condusă de Nicușor Coroama s-a întrecut cu echipa albastră, al cărei lider a fost Georgeo. Cei mai mulți concurenți de la MASTERCHEF s-au bucurat să aibă ocazia să gătească pe mare, pe emblema marinei românești. „Ardeam de nerăbdare să văd echipajul, să văd pentru cine gătim”, a spus Gina, în timp ce Victor a recunoscut că „a fost o probă pe care sincer abia am așteptat-o”.

Disciplina, ordinea și spiritul de camaraderie au fost ingredientele pe care jurații le-au căutat la cele două echipe. Deși cu forțe inegale, echipa lui Nicușor fiind formată preponderent din bărbați, concurenții au încercat să se ridice la nivelul așteptărilor juraților de la MASTERCHEF, dar și ale locului emblematic pe care au gătit. Au încercat să se adapteze locației, bucătăriei unui vas, gătitului pe punte și faptului că s-au aflat în mișcare pe mare, au încercat să își împartă sarcinile în așa fel încât să termine meniul la timp și să își poată servi oaspeții așa cum se cuvine. Dacă echipa roșie a tras la sorți un meniu format din ciorbă de legume, vrăbioara de vită cu muștar, fasole verde cu usturoi, piure de cartofi și tiramisu cu ciocolată, echipei albastre i-au revenit o ciorbă italienească, cartofi la cuptor, ratatouille de legume la cuptor, pulpă de miel, salată de varză și cremă mascarpone cu fructe de pădure.

„Toate pânzele sus” s-a strigat marți seara la MASTERCHEF, astfel că vasul a ieșit în larg. Numai că în scurt timp presiunea și-a spus cuvântul, concurenții au început să simtă tot mai mult tensiunea întrecerii, iar competiția s-a transformat în război. Conflictul dintre Nicușor și Nicoleta a explodat în ediția de aseară a emisiunii MASTERCHEF, difuzată de ProTv, concurenții povestind că focoasa bruneta nu-i dă pace acestuia și că, mai mult chiar, s-a luat de el în repetate rânduri și a existat chiar și o altercație între cei doi.

Dacă Nicoleta l-a acuzat pe Nicușor că a bruscat-o, ceilalți colegi au oferit o versiune puțin diferită. Se pare că Nicoleta a căutat motive de harță, iar Nicușor a ripostat. „Cred că are intelectul unui copil de 8 ani. Stă toată ziua și se uită la desene. E lipsit total de educație. Fac mișto de el, îl atac de fiecare dată când îl văd, mă iau de el”, a spus Nicoleta, acuzată că nu-i dă pace lui Nicușor și că l-a și lovit.

La rândul lui, tânărul din Vicovu de Jos a ripostat: „Încerc să mă rețin la treburile astea”. Totul a culminat la Testul sub presiune, cand cel mai dur jurat de la MASTERCHEF – chef Bontea – i-a explicat Nicoletei că fiecare dintre ei se află aici pentru pasiunea pentru gătit și că nu contează ce are fiecare acasă, din ce mediu provine, atâta timp cât le demonstrează că abilitățile lor în bucătărie merită să fie răsplătite.

„Ai greșit emisiunea”, i-a spus Sorin Bontea Nicoletei. „Bucătăria se face în echipă”, a adaugat Florin Dumitrescu. „Ai început cu un pumn în burtă”, i-a atras atenția Cătălin Scărlătescu, însă concurenta de la MASTERCHEF a negat. „Situația lui financiară nu e nici pe departe cea pe care o prezintă”, a spus Nicoleta. Nicușor a lucrat însă ca ajutor, cărând diverse lucruri. „Îți spun sigur că ai greșit bucătăria. Nu trebuie să-ți dea ție raportul. Suntem într-o compeției despre bucătărie. Nu mă intersează ce aveți voi acasă”, a izbucnit chef Sorin, deranjat de atitudinea Nicoletei. Casnica de la MASTERCHEF a luat însă decizia de a părăsi competiția, în momentul în care jurații au spus în platou că cine dorește să se retragă din show-ul MASTERCHEF o poate face acum. „M-am săturat și nu mai suport”, a exclamat ea.

Tensiunea și-a spus cuvântul în proba de la mare și pentru Georgeo. Căpitan de echipă, acesta nu a reușit să-și țină în frâu coechipierii, să delege sarcinile și astfel s-a întârziat foarte mult cu pregătirea meniului pe care îl aveau de servit. Împins de la spate de cei trei chefi de la MASTERCHEF, Georgeo a avut o altercație cu chef Florin, care l-a atenționat în repetate rânduri că trebuie să dea drumul mâncării pentru a putea fi gata la timp. „Noroc că ne-a ajutat chef Scărlătescu”, a spus Nicoleta supărată, „de fapt el a fost capitan”. „O dezamăgire totală”, a adugat și Maria Secrieriu, supărată că sosul pe care trebuiau să îl servească a fost un eșec total.

„La noi a fost super haos”, a recunoscut Ana. în urma acestei probe de la MASTERCHEF, Georgeo a decis să plece din concurs, acuzând că a fost lovit. Astfel, nici nu s-a mai prezentat la Testul sub presiune și a încălcat contractul pe care îl avea cu MASTERCHEF.

„Georgeo mi se pare exagerat. În autocar nu avea absolut nimic”, a mărturisit Aida. „Din punctul meu de vedere, chef Florin avea dreptate. Trebuia cumva să-l împingă, să ne urnească, să scoatem mâncarea la timp”, a adaugat și Ioana. „Poate ești dezamăgit când ești criticat, dar trebuie să cântărești lucrurile înainte de a acționa”, crede Gina. „Despre asta e vorba în emisiune, să îți faci treaba. Nu am văzut nici o lovitură”, a fost replica lui Mihai. „N-am văzut nici o urmă pe fața lui, nu știu unde l-a lovit”, a concluzionat și Victor, în timp ce restul concurenților au mărturisit la unison ca în autocar, la plecare, Georgeo nu avea nimic.

Cu doi concurenți ieșiți din joc, MASTERCHEF a continuat marți seara cu încă o eliminare. La Testul sub presiune concurenții echipei albastre, cea care a pierdut proba în deplasare la mare, au avut de gătit trei preparate diferite pe bază de somon, peste pe care au trebuit și să-l curețe și să-l fileteze.

La final, verdictul juraților MASTERCHEF a fost clar: Andreea a lăsat sorțul MASTERCHEF și a fost eliminată în cea de-a opta ediție a show-ului culinar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Astăzi se împlinesc 79 de ani de când Hitler o lua de soţie pe Eva...