MASTERCHEF, lider de audiență. Cine sunt finaliștii MASTERCHEF, SEZONUL 2

Publicat: 22/05/2013, 14:12
Actualizat: 18/05/2015, 17:03

Ediția MASTERCHEF de marți, 21 mai, a adus verdicte usturătoare din partea juraților, probe din ce în ce mai solicitante, dar și un top 6 al concurenților care se vor întrece pentru marele titlu în ultima ediție din SEZONUL 2, al show-ului MASTERCHEF, care va fi difuzată pe data de 28 mai, la proTv, începând cu ora 20.30. Așa se face că în urma probelor de aseară au mai rămas doar 6 concurenți pe care telespectatorii Pro Tv îi vor vedea în ultima ediție luptând pentru marele titlu de MASTERCHEF: Nicușor, Alexandru, Ana, Aida, Mihai și Maria Pop.

Potrivit cifrelor transmise de postul de televiziune din Pache, ediția de aseară a show-ului de cooking MASTERCHEF a fost din nou lider de audiență aseară pe întreg intervalul de difuzare (20.25-22.33), pe toate toate categoriile de public. Așa se face că Pro Tv a condus marți seara topul audiențelor cu o medie pe publicul comercial de 11,9 puncte de rating și 30,3% cotă de piață, în vreme ce următoarea clasată, Antena 1, principalul competitor, obținea valori de aproape trei ori mai mici, respectiv 4,7 puncte de rating și 12 procente din cota de piață. La nivelul publicului din mediul urban Pro Tv a condus cu o medie de 9,2 puncte de rating și 19,3% cotă de piață, în timp ce Antena 1 se clasa de data aceasta a treia, după Kanal D, cu 4,9 puncte de rating și 10,3% cotă de piață. Pro Tv a înregistrat cu MASTERCHEF un vârf de audiență de 18,3 puncte de rating și 42,6% cotă de piață pe publicul său țintă, în minutul de maximă audiență al emisiunii, atins la 22.30, atunci când peste 2,5 milioane de telespectatori la nivelul întregii țări urmăreau MASTERCHEF.

Semifinala MASTERCHEF a început cu 10 concurenți rămași în competițe, iar proba în care concurenții au fost provocați să gătească după fotografii a făcut două victime. Nini și Victor au fost cei care au plătit cu șorțurile lor în această etapă a show-ului MASTERCHEF. Jurații Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu le-au dat sarcina concurenților să gătească preparate pe care doar le-au putut vedea în fotografii și, mai mult decât atât, să meargă singuri să își cumpere ingredientele într-un hypermarket din Capitala. Cu o sumă fixă în buzunar, îmbarcați în taxiuri într-o cursă nebunească spre magazin, cei 10 concurenți MASTERCHEF au alergat printre rafturi, au căutat ingrediente, au avut dubii și s-au simțit dezorientați, însă fiecare a încercat să se apropie cât mai bine de modelul arătat de jurați. Aceștia însă nu au acceptat nici un compromis din partea concurenților.

Astfel, Traian a primit cu foarte mare supărare sarcina de a se reîntoarce în București, după ce făcuse deja cumpărăturile și era pe punctul de a se apuca de gătit, pentru că a greșit un ingredient din lista înmânată de jurați. Chef Scărlătescu l-a încurajat spunându-i că are timp suficient să mai dea o fugă până la magazin, să cumpere ingredientul corect și să revină în bucătăria MASTERCHEF pentru a pregăti preparatul său.

Revoltat, Traian a spus că nu este de acord cu decizia juratului și că nu admite să fie luat în derâdere. Cu toate acestea, a acceptat să facă întocmai cum i-a cerut Cătălin Scărlătescu, așa că a mai făcut încă un drum la cumpărături. Și Nini și Nicușor s-au trezit în aceeași situație, după ce Chef Florin și Chef Sorin le-au atras atenția că trebuie să mai facă niște cumpărături pentru ca lista ingredientelor să fie cea corectă.

Victor a avut însă probleme de sănătate pentru că în urma probei din deplasare la munte s-a accidentat la un genunchi și a avut pe tot parcusrul acestui test dureri ce i-au dat de furcă. De pe margine, Alexandru, Maria Secrieriu, Mihai Toader, Maria Pop și Ana, cei care săptămâna trecută au format echipa albastră câștigătoare a probei în deplasare, i-au privit pe cei intrați la acest Test sub presiune și i-au încurajat în permanență. Cu toate acestea, toți concurenții MASTERCHEF intrați la această probă au reușit să termine și să se prezinte în fața juriului cu platingurile cerute. Verdictul celor trei jurați de la MASTERCHEF a fost însă usturator: Victor și Nini au părăsit concursul cu mari regrete, spre tristetea tuturor celorlalți concurenți rămași în show-ul culinar, care i-au îndrăgit pe amândoi pe toată perioada acestui concurs. La final, înainte de despărțire, Nini a recunoscut că a ales cel mai greu preparat pentru el deoarece a fost căpitan al echipei pe care a adus-o la Testul sub presiune și nu i s-a părut corect să aleagă pentru el cel mai ușor preparat.

Cu 8 concurenți rămași în joc, MASTERCHEF a continuat marți seara cu o „Cutie a misterelor” neașteptată: un coquelet pe care fiecare dintre ei a trebuit să îl gătească în mod diferit, cu ingredientele pe care le-a găsit în cutie, lângă pui. Chefii au fost nemulțumiți de modul în care au înțeles concurenții că trebuie să abordeze această probă. „În acest moment vă opriți și dați totul jos de pe foc. N-am crezut că se poate întâmpla așa ceva. Nu aveți idee despre gastronomie”, le-a spus chef Sorin Bontea. Eliminaîii acestei probe au fost Traian și Maria Secrieriu.

Așa se face că cei 6 rămași în cursa pentru titlul de MASTERCHEF nu au fost scutiți de emoții și au intrat la o nouă probă. Împărțiți în două echipe, cea albastră formată din Alexandru, Ana și Nicusor și cea roșie formată din Aida, Mihai și Maria Pop, concurenții au primit o misiune pe cât de dulce, pe atât de grea: să gătească câte un tort spectaculos pentru două evenimente importante din viața unui om: nunta și botezul.

Aida, câștigătoarea probei Cutia misterelor, a decis ca echipa ei să pregătească un tort pentru nuntă, în vreme ce tortul pentru botez i-a revenit echipei albastre. Provocarea a fost mare pentru echipa din urmă, mai ales că atât Nicușor, cât și Ana și Alexandru au recunoscut că nu au mai pregătit un tort festiv și că nu au mai lucrat cu marțipan până acum. Cu toate acestea, cei trei nu s-au lăsat doborați și au încercat să facă tot posibilul pentru a ieși onorabil din această probă.

De cealaltă parte a baricadei, echipa roșie a fost mult mai relaxată, mai ales că atât Maria Pop, cât și Aida gătesc dulciuri, astfel că Mihai s-a simțit în siguranță cu ele. Finalul acestei probe de la MASTERCHEF a fost însă unul complet neașteptat: după ce au gustat din ambele torturi, cei trei jurați au dat un verdict neașteptat pentru toți concurenții. Echipa albastra a câștigat proba, deși nici unul dintre ei nu se aștepta.

Tortul echipei albastre, chiar dacă nu a fost foarte arătos, a avut un gust foarte bun, în vreme ce tortul echipei roșii, care arăta perfect, a fost prea uscat și cu prea puțina cremă. Înfrângerea a fost grea, mai ales că finala MASTERCHEF, SEZONUL 2, este la un pas distanță și orice mică greșeală îi poate scoate din joc.

În urma acestei probe jurații nu au mai făcut nicio eliminare. Așa se face că Ana, Maria Pop, Nicușor, Aida, Mihai și Alexandru sunt cei 6 concurenți care intră în ultima ediție MASTERCHEF, care va fi difuzata de Pro Tv marțea viitoare de la 20.30.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”