MASTERCHEF, lider de audiență. Cine sunt primii concurenți care au părăsit competiția culinară

Publicat: 03/04/2013, 14:34
Actualizat: 29/07/2014, 20:48

Ediția de marti a emisiunii MASTERCHEF a fost lider de audiență. Aseară, concurenții au pășit pentru prima oară în bucătăria MASTERCHEF, unde s-au confruntat cu prima Cutie a Misterelor. Tot în ediția de aseară s-au făcut și primele eliminări: Laura si Ioan.

Cifrele transmise de ProTv arată că show-ul culinar a fost lider de audiență, astfel că în minutul de maximă audiență, care s-a înregistrat la intervalul orar 22.27, postul de televiziune din Pache a înregistrat pe publicul său țintă un vârf de audiență de 18,8 puncte de rating și 37,1% cotă de piață.

Conform cifrelor furnizate de Kantar Media, emisiunea a fost lider de audiență pe întreg intervalul de difuzare cu o audiență medie, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani de 13,9 puncte de rating și 27,5 % cotă de piață, în vreme ce Antena 1, principalul competitor, se clasa a treia, după Kanal D, cu 6,3 puncte de rating și 12,4 % cotă de piață.

Prima proba a serii i-a adus pe cei 24 de concurenți care au intrat în competiția MASTERCHEF, SEZONUl 2, în fața Cutiei Misterelor. Cu teamă ș nerăbdare, aceștia au ridicat cutiile și au rămas cu ochii cât cepele când au găsit ascunse sub acestea câteva bucăți de pâine. Jurații le-au explicat că la prima probă din bucătărie aceștia nu trebuie sa prepare pâine, ci să o folosească drept ingredient principal pentru a găti gustari sofisticate și originale, care să poata fi mâncate ușor cu mâna.

Concurenții au dat buzna în cămara MASTERCHEF pentru a-și găsi ingredientele de care aveau nevoie. „Acasă nici nu mănâc pâine”, a marturisit Nini derutat. „Aveam impresia că sunt 100 de oameni în cămara”, a adaugat Ana.

Timp de 60 de minute, concurenții s-au străduit să realizeze platinguri elegante și originale, fiecare apărâdu-și locul în competiție. Cei trei chefii: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost însă dezamăgiți de prestația concurenților, care nu s-au ridicat la așteptările lor, ceea ce l-a determinat pe chef Florin să exclame că tare i-ar fi plăcut să dea pe câțiva afară.

Spre norocul concurenților însă, cei trei jurați MASTERCHEF nu au făcut eliminări la această probă, însă i-au numit pe cei care au realizat cele mai slabe farfurii: Maria Secrieriu, Răzvan Oana, Nicoleta Matea, Mădălina Crăciun, Ioan Diță, Ștefania Macău.

La polul opus, cel care a câștigat proba a fost Georgeo Andrei, care a obținut astfel avantajul celei de-a doua probe: să aleagă ce să gătească el și ce să prepare restul colegilor.

Invitații surpriză ai serii au fost finaliștii sezonului trecut MASTERCHEF, Mimi Nicolae și Alexandru D”Artagnan Petricean, precum și câștigătorul primei ediții a shoe-ului culinar: Petru Buiuca.

Acestia au retrăit pentru câteva clipe emoțiile de a se afla din nou la bancul de lucru din bucătăria MASTERCHEF, pentru că au pregătit câte un preparat sofisticat. Emoțiile nu i-au scutit nici de data aceasta, mai ales că cei trei au fost năpădiți de amintirile frumoase din bucătăria MASTERCHEF.

Mimi a pregătit un delicios mușchi de viță în prosciutto, cu sparanghel și sos de vin, Petru calamar cu sos de portocale și reducție de oțet balsamic, servit pe salată caldă de legume gratinate, iar D”Artagnan un piept de rață cu salată caldă, fasole verde și mere caramelizate.

Având avatajul primei probe, Georgeo a ales pentru cea de-a doua să gătească preparatul lui Mimi, în timp ce pentru restul concurenților a ales platingul lui D”Artagnan. Emoțiile au atins cote de neimaginat la această probă a show-ul MASTERCHEF difuzat aseară, mai ales că tensiunea și presiunea timpului care le scăpa printre degete și-a spus cuvântul.

Concurenții MASTERCHEF nu s-au sfiit să îl ironizeze pe Georgeo pentru că a ales pentru el un preparat mai ușor. La finalul probei, jurații MASTERCHEF au decis: Laura Arnold și Ioan Diță trebuie să-și lase sorțurile și să părăsească MASTERCHEF. În același timp, cei care au realizat cele mai bune farfurii la această probă au fost Victor și Gina, care și-au și format echipele pentru prima probă în deplasare.

Așa se face că, treziți cu noaptea în cap de Răzvan Fodor, prezentatorul de la MASTERCHEF, concurenții au avut parte și de prima deplasare a show-ului culinar, sezonul 2, care însă a venit cu mult neprevăzut.

Ajunși la Cota 2000, concurenții MASTERCHEF au fost întâmpinați nu numai de jurați, ci și de frig, vânt, zăpadă și ceață. La această probă concurenții ar fi trebuit să gătească pentru vânătorii de munte, însă din cauza condițiilor meteo grele jurații MASTERCHEF au decis că proba nu se poate desfășura.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Florin Piersic a ajuns la spital de urgență. Actorului i s-a făcut rău după un...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto