MASTERCHEF, lider de audiență. Cine sunt ultimii 10 concurenți rămași în emisiunea culinară

Publicat: 15/05/2013, 14:58
Actualizat: 29/07/2014, 20:48

Pe măsură ce finala se apropie, rândurile se strâng la MASTERCHEF. Săptămâna aceasta, cei trei jurați au mai făcut încă două eliminări, astfel că Rareș și Ioana au lăsat șorțurile și au părăsit competiția. În competiția culinară MASTERCHEF au mai rămas doar zece concurenți.

Pro Tv a fost lider de audiență marți seara pe toate categoriile de public în intervalul de difuzare al emisiunii MASTERCHEF (20.23 – 22.29). Potrivit datelor, postul de televiziune înregistra cu MASTERCHEF în minutul de maximă audiență a show-ului culinar a înregistrat la 21.34 pe publicul său țintă un vârf de audiență de 18,9 puncte de rating și 38,9 % cotă de piață, de aproape patru ori mai mult decât Antena 1, principalul competitor, care tot atunci obținea 5,4 puncte de rating și 11,2 procente din cota de piață.

De asemenea, emisiunea a mai înregistrat 14,8 puncte de rating și 32,3 % din cota de piață pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, clasându-se astfel pe primul loc în topul audiențelor și fiind urmat de Antena 1 cu 5,5 puncte de rating și 12 % cotă de piață. MASTERCHEF a condus și pe publicul din mediul urban cu o audiență medie de 11,6 puncte de rating și 22,3 % cotă de piață, în vreme ce Antena 1, următoarea clasata, obținea 5 puncte de rating și 9,5 % cotă de piață.

Rareș a fost primul eliminat al serii, asta după ce nu a reușit să treacă de Testul sub presiune. Jurații de la MASTERCHEF au vrut să vadă câte tipuri de carne pot recunoaște concurenții. Așa se face că cei intrați la Testul sub presiune au avut în fața ochilor o multitudine de feluri de carne, de la pulpă de porc, miel sau ied, la gâscă, porumbel, burtă de vită și ton. Mecanismul a fost simplu: cine a reușit să ghicească cele mai multe tipuri de carne s-a salvat și a intrat în următoarea probă a serii.

Dacă Nicușor, crescut la stână, a ghicit foarte multe feluri de carne, Ana, obișnuită și ea să meargă la vânătoare cu iubitul ei s-a împotmolit și nu a ghicit decât trei tipuri de carne. Cu toate acestea, cel care a dat greș și a plătit cu șorțul a fost Rareș, care, cu părere de rău și supărare că a greșit pentru că nu a fost mai atent, a numit doar o specie de carne, așa că și-a salutat colegii și a părăsit concursul. „Prost sunt, măi”, a exclamat acesta supărat. „Nu-mi vine să cred, asta e. Mai aveam atâtea de oferit și… s-a închis. MASTERCHEF e un vis, o aspirație. O să-mi fie dor”, a mai spus acesta cu lacrimi în ochi.

Cea de-a doua probă a serii i-a adus pe concurenți față în față cu trei figuri îndrăgite ale primului sezon MASTERCHEF. Andreea Moldovan, Sidia Sissoko și Bogdan Alexandrescu s-au reîntors marți seara în platoul MASTERCHEF și și-au asezonat intrarea cu emoții și nostalgie. Fiecare dintre cei trei foști concurenți la MASTERCHEF a mărturisit că a retrăit emoțiile competiției odată revenit în bucătăria MASTERCHEF.

Dacă Sissoko a ales să pregătească o rulada de iepure umplută cu brânză de capra, rucola și struguri cu reducție de oțet balsamic și vin rosu, Dexter a mizat pe un preparat din pește cu pesto de busuioc cu vanilie, piure de țelină și varză roșie, iar Andreea a decis să îndulcească un pic atmosfera cu un desert pe bază de lapte, ile flottante personalizat. După o demonstrație de măiestrie în bucătărie, timp în care cei trei invitați au arătat că fac onoare șorțului MASTERCHEF pe care l-au purtat, a venit rândul concurenților să gătească. Aceștia au fost nevoiți să reproducă cele trei preparate speciale pe care le-au gătit Andreea, Dexter și Sissoko.

Presați de timp, mulți dintre concurenții MASTERCHEF au întâmpinat dificultăți în a reproduce cele trei preparate, mulți au gresit ba mousse-ul de ciocolată, ba crema de lapte. Mihai a rămas fără oale și și-a vărsat nervii pe Nicușor, în vreme ce Maria Secriueriu a înteles foarte tarziu că trebuie să prepare nu unul, ci toate cele trei platinguri. „Mie mi-a lipsit organizarea, chiar am fost pierdută”, a recunoscut Aida. „Am vrut să fac totul treptat”, a spus și Ana aproape plângând, când și-a dat seama că nu mai are timp. „Mi-am băgat cuțitul în deget”, a exclamat Maria Pop când și-a dat seama că s-a tăiat.

La final, după ce jurații MASTERCHEF au gustat din preparatele lor, după ce au analizat cu atenție aromele din farfurii, au dat și verdictul: Ioana și-a luat rămas bun de la toată lumea, încurajată totuși de cei trei chefi să nu abandoneze niciodată această pasiune și să continue să gătească cu la fel de multă dăruire. „Cel mai mult îmi pare rău că nu am putut să ajung în finală, să câștig acel premiu de 50.000 de euro care m-ar fi ajutat să mă întorc mai repede în România. O să mă întorc înapoi în Cehia, dar sper că pentru puțin, pentru că visul meu este să mă întorc și să muncesc în România”, a spus Ioana. Farfuria care a primit cele mai multe laude la această probă a fost cea a lui Nini.

La finalul probei, uimiți de haosul și dezastrul făcut în bucătărie, cei trei jurați au luat decizia de a-i pune pe toți la treabă, să curețe bucătăria și să lase lună în urma lor. Pentru că într-o bucătărie profesionistă niciun angajat nu își permite să lase murdărie și dezordine, chefii au vrut ca toți concurenții MASTERCHEF rămașiîin joc să simtă pe pielea lor ce înseamnă să facă curat și să lase ordine după o zi grea de muncă și gătit. Așa că nimeni nu a plecat la culcare până când bucătăria nu a strălucit de curățenie.

Ramași în număr de 10, concurenții MASTERCHEF au fost împărțiți în doua echipe, rosie și albastră pentru următoarea probă în deplasare: la munte, acolo unde au avut de pregătit în aer liber mâncare pentru vânătorii de munte.

Cele două trupe, cea albastra condusă de Alex și formată din cele două Marii, Mihai și Ana și cea rosie condusă de Nini și formată din Aida, Traian, Nicușor și Victor au ajuns la munte, acolo unde jurații și Răzvan Fodor îi așteptau deja cu indicații precise.

Aceștia au fost nevoiți să își aleagă singuri meniul, care însă să includă și ciorbă și cârnați făcuți de ei de la A la Z. În scurt timp a început să ningă, așa că frigul le-a dat de furcă concurenților de la MASTERCHEF. Ana, concurenta care este însărcinată, a fost protejată de toți, însă i-a asigurat că poate merge mai departe în această probă.

În frig, cu zăpada bătându-i în obraji, cu focurile gata să se stingă, concurenții au îndurat condițiile meteo pentru a pune masa la timp pentru vânătorii de munte. Nini a fost sărbătorit chiar în timpul acestei probe pentru că era ziua sa de naștere, astfel că a primit un tort din partea întregii echipe, apoi toată lumea a ciocnit pahare cu ceai fierbinte. Problemele nu au întârziat să apară: echipa albastra a rămas fără mațe pentru cârnați, după ce acestea au fost puse în apa prea caldă. Alex, șeful echipei albastre, a încercat să obțină câțiva metri de mațe de la echipa adversă, numai că a fost constant refuzat de Nicușor, care a fost ferm încă de la început.

Cu toate acestea, albastrii nu au cedat și au insistat la șeful echipei rosii, Nini. În cele din urma, Victor a fost cel care i-a ajutat să pună și ei pe masă cârnați proaspăt pregătiți. În vârful munților, jurații MASTERCHEF i-au supravegheat cu atenție și le-au dat sfaturi prețioase concurenților pentru a termina la timp și pentru a-i servi pe vânătorii de munte. „Au ajuns să gătească ca niște bucătari”, a spus bucuros chef Florin la finalul probei de la MASTERCHEF.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb