MASTERCHEF. Proba celebrității, lider de audiență. Cele mai importante momente în imagini după prima ediție a show-ului culinar

Publicat: 23/10/2013, 15:14
Actualizat: 30/07/2014, 01:47

MASTERCHEF – Proba celebrității a debutat marți seara la ProTv cu 15 vedete care au intrat în bătălia ingredientelor și a aromelor culinare. Fără concesii, fără menajamente și invitându-i să lase la ușă celebritatea, cei trei jurați ai show-ului MASTERCHEF, de la Pro Tv, s-au arătat nemiloși încă de la prima probă a serii. „Autograful” culinar pe care cele 15 vedete l-au avut de pregătit a fost prima probă a emisiunii prin care vedetele au arătat celor trei jurați: Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu la ce nivel se situează în bucatarie.

Dacă mulți se așteptau ca atmosfera să fie una relaxată, vedetele au descoperit imediat că jurații nu glumeau atunci când i-au avertizat că îi vor coace la foc iute și îi vor toca mărunt pe tot parcursul competiției.

Show-ul de la Pro Tv a fost lider de audiență marți seara, astfel că în minutul de maximă audiență, care s-a înregistrat la ora 21.38, MASTERCHEF obținea pe publicul său țintă un vârf de 16,4 puncte de rating și 32,8% cotă de piață, în vreme ce KanalD obținea tot atunci 10,6 puncte de rating și 21,2% cotă de piață, iar Antena 1, principalul competitor, a obținut 2,8 puncte de rating și 5,5 procente din cota de piață. În intervalul orar 20.24-22.32 MASTERCHEF a fost lider incontestabil de audiență cu o medie pe publicul din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani de 11,6 puncte de rating și 23,6% cotă de piață, urmat de Kanal D cu 8,4 puncte de rating și 17 procente din cota de piață, iar Antena 1 a obținut 4,3 puncte de rating și 8,7 cotă de piață.

„Voi juriza farfuria. Nu mă interesează persoana, ci doar ce a gătit”, a avertizat încă din primele minute ale emisiunii juratul Cătălin Scărlătescu. „Vreau să văd farfurii la fel de frumoase ca în celelalte două sezoane de MASTERCHEF„, a adăugat și Sorin Bontea. „În acest concurs, vom șterge cu buretele totul și ne vom cunoaște prin prisma a ceea ce veți așeza în farfurie”, a ținut și Florin Dumitrescu să adauge.

Pasionați de bucătărie și cu povești interesante legate de gătit, fiecare vedeta în parte a ținut să își exprime bucuria de a se afla în bucataria MASTERCHEF și de a avea astfel ocazia să arate ce talente culinare ascunde. „Mi-am dorit toată viața să fac o școală de chefi, însă când am adunat ceva bănuți m-am gândit că m-ar ajuta să îmi cresc copilul și să am căminul meu. Și n-am făcut școala de chefi”, a mărturisit Elena Lasconi, bucuroasă că are acum șansa de a găti la cel mai înalt nivel.

„Până la 3 ani am stat cu bunica și vărul meu în Moldova, în Ceahlău, și cele mai plăcute amintiri sunt cele din jurul mesei. La noi se gătea fabulos”, a povestit și Jojo despre inspirația sa în bucătărie. „A trebuit să învăț să-mi fac de mâncare pentru că ajungeam târziu acasă și nu îmi mai trezeam părinții. E important să mănânci mâncare proaspătă și așa am început eu să gătesc”, a adăugat Don Baxter, în vreme ce Pasha Man a completat, cu umorul caracteristic: „Cred că gătesc dintotdeauna, nu știu ce caută restul aici, pentru că am venit eu cu Baxter.”

La prima întâlnire cu bucătăria MASTERCHEF, cele 15 vedete au primit sarcina de a găti un preparat care sĂ îi reprezinte, un autograf culinar cu care să își facă intrarea în concurs. Au avut la dispozitie 60 de minute pentru a cotrobăi prin cămara plină de ingrediente variate, alese și multe chiar necunoscute, apoi pentru a-și organiza bancul de lucru și a pregăti câte o rețetă savuroasă care să le poarte semnătura. Presați de timpul care se scurgea cu repeziciune, concurenții au încercat să dea tot ce au mai bun și să demonstreze ce știu despre bucătărie.

Odată ajunși față în față cu jurații, concurenții vedete au avut parte de multe momente neașteptate, de tensiune, dar și de foarte mult umor. Gina Pistol și-a prezentat farfuria cu midii însoțită de multe zâmbete și voie bună. „Râd pe sistem nervos”, a recunoscut blonda în fața juriului, neputând să-și stăpânească râsul. „Încet, încet învăț. Să vedeți cum voi fi la sfârșitul show-ului. Sunt sigură că o să mă mărit după această emisiune”, a glumit ea.

Șerban Copoț a fost certat că risotto-ul pe care l-a prezentat nu se ridica la nivelul așteptărilor, jurații numindu-i preparatul „colivă”. „Nu știu dacă nu cumva e MonsterChef”, a ținut să precizeze Hiena.

Platingul cu rață al lui Pasha Man a stârnit multe hohote de râs. Conștient că se prezintă în fața juriului cu o bucată de carne nefăcută, acesta a avut parte de cele mai hazlii comentarii din partea chefilor. „Rața ta măcăne, e vie”, i-a atras atenția Scărlătescu, în timp ce Bontea a adăugat: „La cum arată rața asta, dacă aveam vreun veterinar în zonă aproape că o salva.” Și Octavian Strunilă a intrat în conflict cu chef Scărlătescu după ce juratu l-a invitat să mănânce decorul din farfurie, spunându-i că dintr-o farfurie corect aranjată se mănâncă tot. „Îmi pare rău pentru tine că te-ai pus rău cu Cătălin”, i-a atras atenția Florin. „Vă rog să mâncați dumneavoastră cele trei oase pe care le are cotletul de miel”, a ripostat Octavian.

Cătălin Josan a fost singurul concurent care nu a reușit să își aranjeze mâncarea pe farfurie, astfel că a prezentat un beef Wellington în tavă. Elena Lasconi a mizat pe o combinație inedită de ciuperci, ou și ficat de gâscă, în vreme ce Laura Cosoi a ales un piept de rață cu sos de smochine și curmale și piure cu mentă.

Carmen Șerban a mizat pe o salată cu pui, iar Adrian Daminescu pe un preparat de bază de paste. Obișnuit cu scena, Ioan Isaiu a recunoscut că la MASTERCHEF se simte ca la primul sărut, astfel că emoțiile i-au dat mari bătăi de cap. Și surorile Cheeky au fost certate, însă acestea au recunoscut deschis că se află în concurs pentru a învăța și că nu se feresc de muncă, astfel că au gătit cu dăruire și nu s-au ferit nici măcar să curețe podeaua atunci când au murdărit-o.

La finalul acestei probe toate cele 15 vedete au primit cu bucurie șorțurile MASTERCHEF, în vreme ce jurații i-au avertizat că greul de-abia de acum începe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?