• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

McConaughey și Blanchett, desemnați cei mai buni actori de Asociația criticilor homosexuali din SUA

McConaughey și Blanchett, desemnați cei mai buni actori de Asociația criticilor homosexuali din SUA
Matthew McConaughey și Cate Blanchett au primit premiul Dorian pentru cea mai bună interpretare, pentru rolurile din filmul "Dallas Buyers Club", respectiv "Blue Jasmine", din partea "Gay and Lesbian Entertainment Critics Association" (GALECA), informează femalefirst.co.uk.

Matthew McConaughey și Cate Blanchett au primit premiul Dorian pentru cea mai bună interpretare, pentru rolurile din filmul „Dallas Buyers Club”, respectiv „Blue Jasmine”, din partea „Gay and Lesbian Entertainment Critics Association” (GALECA), informează femalefirst.co.uk.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

De asemenea, „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave”, de Steve McQueen, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2013 de GALECA din Statele Unite ale Americii.

Lungmetrajul „Adele: Capitolele 1 și 2/ La Vie d’Adèle”, de Abdellatif Kechiche, s-a impus la categoriile „cel mai bun film străin” și „cel mai bun film al anului despre colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală și transsexuală”.

Lungmetrajul cu Daniel Radcliffe „Kill Your Darlings” a împărțit premiul pentru cel mai puțin lăudat film al anului cu „Short Term 12”, în timp ce comedia „Los amantes pasajeros”, regizată de Pedro Almodovar, a primit premiul pentru cel mai bun film cu tematică gay.

Printre câștigătorii premiilor decernate de GALECA s-a numărat și serialul „Girls”, desemnat cea mai bună comedie de televiziune a anului, iar „Orange is the New Black” și „Behind the Candelabra” au fost distinse cu trofeul pentru cea mai bună dramă de televiziune.

Premiul pentru cel mai bun actor într-un producție de televiziune i-a fost înmânat actorului Michael Douglas, pentru rolul din „Behind the Candelabra”, iar Jessica Lange a câștigat cel de-al treilea premiul Dorian, pentru rolul din serialul TV „American Horror Story”.

The Gay and Lesbian Entertainment Critics Association este o asociație formată din critici și jurnaliști din industria divertismentului care scriu articole despre film și televiziune pentru ziare, site-uri și televiziuni de marcă din SUA.

Inchide