Mesajul pus Facebook dintr-o PRĂPASTIE din Bali le-a salvat viața după un accident ORIBIL: „AJUTOR! Sunt în PERICOL. Sunați la poliție!”

Mesajul pus Facebook dintr-o PRĂPASTIE din Bali le-a salvat viața după un accident ORIBIL: AJUTOR! Sunt în PERICOL. Sunați la poliție!
Publicat: 09/09/2018, 20:44
Actualizat: 20/11/2018, 10:42

Mikey Lythcott, un expat american de 36 de ani care trăiește în Lisabona, Portugalia și tovarășa sa de călătorie, Stacey Eno, călătoreau pe un scuter în Ubud, pe insula indoneziană Bali, dar o camionetă le-a tăiat calea în timp ce urcau un deal. „După ce a trecut, am putut s-o vedem când întorcea” a spus Lythcott. „Așa că am frânat normal, dar frânele nu au funcționat și ne-au lăsat foarte puțin timp să evităm impactul”.

Când și-a revenit, Lythcott nu vedea nimic, doar cerul printre copaci. Era întuneric, a povestit el. Casca și ochelarii dispăruseră, dar putea simți că alunecă pe pantă, când și-a dat seama că nu-și putea folosi încheietura stângă.

„Am crezut că mi-am rupt spatele”, a spus Lythcott. „Nu puteam să mă mișc și abia mă târam, dar am găsit o liană în întuneric. Cu fiecare mișcare alunecam mai mult”, povestește el.A sunat-o pe Stacey, care a răspuns în cele din urmă. I-a spus că nici ea nu se poate mișca și credea că a fost rănită rău.

Facebook SOS

„Apoi m-am gândit: voi muri aici, pentru că nimeni nu știa unde suntem sau că amândoi am fost răniți și, pentru un minut, nici măcar nu mi-am amintit cum am ajuns acolo”. Apoi, memoria i-a revenit și a decis că trebuie să facă ceva. Avea un telefon cu o cartelă SIM locală, dar care se pierduse undeva în accident, pentru că nu reușea să-l găsească. Spre surprinderea lui, își dădu seama că telefonul cu cartela americană era în sacou și nu zburase în accident.

„Am luat telefonul și am pornit roamingul internațional și am reușit să prind un semnal”, a spus Lythcott. A pus un SOS pe Facebook și a așteptat.

Deși avea semnal slab și bateria telefonului era pe moarte, bărbatul a reușit să vorbească cu o prietenă pe Facebook și să îi dea câteva indicații despre locul în care se afla.

„Am văzut mesajul și evident că m-am speriat și am fost puțin surprinsă. Am crezut că poate a fost răpit. A fost extraordinar că am reușit să vorbesc cu el, pentru că oamenii erau îngrijorați că poate i-a spart cineva contul de Facebook sau poate i s-a furat telefonul. Mi-a spus că e grav rănit și că are nevoie de ajutor. A reușit să-mi trimită prin GPS locul aproximativ în care se aflau”, a povestit femeia care a vorbit cu Lythcott.

Pentru a-l ajuta pe Mickey s-au mobilizat prietenii săi din întreaga lume. Un amic din Vancouver și-a sunat cunoștințele din Indonezia, un prieten din Los Angeles a folosit harta online pentru a identifica mai bine locul în care se aflau cei doi, un amic din Praga a făcut rost de numerele de telefon de la consulat, iar cineva din Olanda a sunat la Poliția din Bali.

Echipele de căutare și salvare au reușit apoi să intre în contact cu Lythcott. „Am primit un apel de la un angajat al consulatului, care m-a calmat și mi-a spus să stăm liniștiți pentru că au trimis ajutoare.”

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață