Metamorfoza modei. Cum arată îmbinarea perfectă între modă și tehnologie de ultimă oră

Metamorfoza modei. Cum arată îmbinarea perfectă între modă și tehnologie de ultimă oră
Publicat: 22/02/2016, 13:44

Următoarea creație ar putea părea desprinsă din filmele SF, însă este doar o dovadă a ceea ce se poate realiza cu ajutorul imaginației împletite cu tehnologia.

Această rochie cu fluturi reprezintă un design bine orchestrat și ar putea schimba cu ușurință modul în care oamenii abordează moda.

„Este o rochie inteligentă”, a spus Ezra Çetin, care, împreună cu sora ei, Tuba Çetin, conduce marca de design Ezra+Tuba. Rochia, făcută dintr-o țesătură jacquard de lux, țesută cu fibre metalice Lurex, este împodobită cu aproximativ 40 de fluturi. Rochia are un senzor de proximitate încorporat care permite fluturilor să reacționeze la stimuli externi.
„Este capabilă să detecteze prezența unei persoane care se apropie”, a explicat Ezra.

Fluturii bat la început încet din aripi, apoi mai repede, de fiecare dată când se apropie o persoană. În final, fluturii se pot elibera în masă într-o lansare spectaculoasă, declanșată fie de persoana care se apropie, fie prin intermediul unui dispozitiv mobil care comunică cu rochia printr-o rețea wireless.

Cagri Tanriover, inginer dezvoltator de software la biroul din Istanbul al Intel Labs Europa, a lucrat cu Ezra+Tuba pentru a găsi un mod de a integra tehnologia într-un nou design. „Rochia are un modul de procesare Intel Edison”, a spus Tanriover, explicând că Edison este, în esență, un computer – numai că este mai mic decât un pachet de chibrituri. „Numai că nu are toate perifericele, cum ar fi tastatura, ecranul etc.”

El a spus că tehnologia poate fi programată pentru a efectua sarcini definite de utilizator și că aceasta are capacități wireless și porturi de intrare/ieșire care îi permit să se conecteze la lucruri precum servere și senzori.
„Spectrul lucrurilor și aplicațiile pe care le poți efectua cu Intel Edison sunt infinite. Nu trebuie să fii inginer, trebuie doar să ai spirit creativ.”

„Credem că science fiction-ul este un excelent incubator de idei și că viitorul este o temă care evoluează constant în modă”, a spus Ezra, scrie iq.intel.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase