Metoda inedită prin care Ikea vrea să combată sedentarismul

Redactor:
Silviu Bănilă
Numeroase studii arată că angajații care stau toată ziua pe scaun la birou întâmpină diverse probleme de sănătate, care se acutizează odată cu trecerea timpului.

Trecerea la un birou care să ne oblige să lucrăm din picioare ar putea fi privită cu suspiciune de angajații obișnuiți cu scaunele confortabile, dar dăunătoare pentru starea fizică. Ikea a lansat recent un birou pentru cei care vor să lucreze stând în picioare.

Obiectul de mobilier poate fi transformat într-un birou normal printr-o simplă apăsare de buton. Prețul de pornire al unui birou „Bekant” este de 489,99 dolari. Potrivit unui studiu din 2012, exercițiile fizice nu ne vor ajuta foarte mult, dacă stăm pe scaun toată ziua. Această poziție sedentară este specifică angajaților din multinaționale, unde biroul, calculatorul și scaunul formează un „kit profesional”.

Studiu a analizat obiceiurile a 222.497 adulți australieni, descoperind că în cazul celor care stau mai mult de 11 ore pe scaunul de la birou, riscul decesului este cu 40% mai mare, comparativ cu cei care stau doar 4 ore pe scaun. Medicii ar trebui să se concentreze asupra reducerii timpului în care angajații stau in fața calculatoarelor. Pentru ei, soluția ar putea fi un birou la care să poată sta in picioare. 

Inchide