#MeToo OMOARĂ ÎN SOMN un președinte american! Începe ULTIMUL SEZON din House of Cards. Personajul lui Kevin Spacey încă BÂNTUIE producția

#MeToo OMOARĂ ÎN SOMN un președinte american! Începe ULTIMUL SEZON din House of Cards. Personajul lui Kevin Spacey încă BÂNTUIE producția
Publicat: 02/11/2018, 14:44
Actualizat: 25/03/2019, 22:22

Trailerul publicat în septembrie de compania producătoare o arată pe actrița Robin Wright, care interpretează rolul soției lui Frank Underwood, lângă mormântul acestuia și pronunțând fără emoție câteva cuvinte: „Totuși, îți voi spune asta, Francis. Când mă vor îngropa, nu o vor face în curtea din spate. Și când îmi vor aduce un ultim omagiu, vor sta la coadă.”

Clipul de promovare nu oferea detalii privind circumstanțele decesului, dar Netflix a anunțat anterior că ultimul sezon al serialului se va concentra pe personajul lui Wright, care, la sfârșitul sezonului al cincilea, devenise președinte al SUA. Pentru acest rol, Wright a primit deja un premiu Globul de Aur și cinci nominalizări la Primetime Emmy Awards.

Între timp, s-a aflat că personajul lui Kevin Spacey – acuzat în viața reală de abuzuri sexuale de mai mulți bărbați – a murit în somn, iar scenariștii Frank Pugliese și Melissa James Gibson au fost nevoiți să rescrie replicile, astfel încât să mute centrul de interes asupra lui Claire Underwood.

Totuși, ei au lăsat misterul să planeze asupra morții președintelui american din serial. „Mi s-ar fi părut lipsit de sinceritate să îl ștergem total ca personaj,” a declarat Gibson pentru Reuters.

Actrița americană Robin Wright a declarat într-un interviu din luna septembrie că actorul Kevin Spacey ar merită, la fel ca oricine, „o a doua șansă„.

Wright a criticat și modul în care a fost prezentat în presă acest scandal. „Cred că viața privată trebuie să rămână privată. Pozitivă, negativă, neutră, indiferent cum este – nu cred că ar trebui să intereseze pe cineva. Dar eu nu vorbesc despre această mișcare (#MeToo, n.r.). Vorbesc despre presă. Despre expunere. Este o senzație oribilă. Un necunoscut decide că știe cine ești. Vreau să spun că este o faptă criminală,” a mai declarat actrița.

Kevin Spacey a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy pentru acest rol.

Inițial, în toamna anului trecut, compania Netflix suspendase producția celui de-al șaselea și ultim sezon al serialului „House of Cards„, după ce Kevin Spacey a fost acuzat de hărțuire sexuală de Anthony Rapp – un actor care a jucat în producții precum „Star Trek – Discovery” și „Rent”. Acesta l-a acuzat pe Spacey că i-a făcut avansuri sexuale în urmă cu trei decenii, pe vremea când avea doar 14 ani.

Ulterior, compania Netflix a anunțat că filmările pentru serialul TV vor fi reluate la începutul acestui an fără Kevin Spacey, care deja era acuzat de abuzuri sexuale de peste 20 de bărbați și a ieșit total din viața publică.

Până la finalul serialului, Claire Underwood este în mod constant obligată să rezolve afacerile neterminate ale soțului ei și compromisurile pe care le-a făcut cu acesta, mai spun scenariștii.

Artiști nominalizați la premiile Oscar, printre care Diane Lane, Greg Kinnear și Cody Fern, s-au alăturat distribuției celui de-al șaselea sezon. Printre actorii deja cunoscuți celor care au urmărit până acum intriga de la Casa Albă se vor regăsi Michael Kelly, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott și Boris McGiver.

Producătorii executivi sunt Melissa James Gibson, Frank Pugliese, Robin Wright, David Fincher, Joshua Donen​, Dana Brunetti​, Eric Roth​, Michael Dobbs​ și Andrew Davies​.

Serialul a fost creat de Beau Willimon și este produs de Donen, Fincher, Roth și de studiourile MRC pentru Netflix.

În anul 2013, „House of Cards” a devenit prima serie originală online care a primit nominalizări importante la premiile Primetime Emmy. Seria a primit 53 de nominalizări la Emmy, cu șapte trofee câștigate – inclusiv premiul David Fincher pentru cea mai bună regie a unui serial-dramă.

„House of Cards” a fost nominalizată la șase premii Globul de Aur și a câștigat două. De asemenea, printre altele, a primit 11 nominalizări la premiile Sindicatului actorilor americani și a câștigat două trofee, un premiu AFI, patru nominalizări la Writers Guild’s Awards, două nominalizări la BAFTA.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului