Michael Douglas va avea rolul principal într-un film produs de Marvel

Michael Douglas va avea rolul principal într-un film produs de Marvel
Publicat: 14/01/2014, 19:08
Actualizat: 23/03/2014, 14:35

Actorul Michael Douglas va juca rolul omului de știință Henry „Hank” Pym, creatorul unei formule care reduce corpul uman la dimensiunile unei insecte, în filmul „Ant-Man”, a declarat luni Marvel Entertainment, afiliată companiei Disney, informează reuters.com.

„Am așteptat de foarte multă vreme să joc într-un film produs de Marvel. Scenariul este amuzant, regizorul (Edgar Wright, n.r.) este foarte bun. Dylan (fiul de 13 ani al actorului, n.r.) îl va îndrăgi. Va avea un film la care să se uite”, a declarat Michael Douglas.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Personajul Henry „Hank” Pym a apărut pentru prima oară în numărul 27 al seriei de benzi desenate Marvel „Tales to Astonish”, în ianuarie 1962.

În povestea originală, doctorul biochimist Hank Pym folosește ultima sa descoperire, un tip de particule subatomice, în scopul creării unei formule care modifică dimensiunea ființelor vii. Primul test îl face pe propria persoană, iar rezultatul îl transformă în Ant-Man, unul dintre cei mai populari supereroi Marvel.

Kevin Feige, președinte al Marvel Studios, a afirmat într-un comunicat publicat pe site-ul Marvel.com că Douglas va juca rolul lui Pym cu „farmec și curaj”.

Rolul omului de știință, după ce se transformă în omul-insectă, va fi jucat de Paul Rudd.

Michael Douglas, câștigătorul unui Glob de Aur pentru rolul pianistului Liberace din filmul „Behind the Candelabra”, primit la gala premiilor Golden Globe Awards de duminică, a surprins atât studiourile de producție, cât și spectatorii, cu decizia de a juca un supererou într-un film Marvel, care promite să devină o franciză cu buget substanțial.

Filmele cu supereroi produse de Marvel, aduse pe marele ecran prin intermediul companiei Walt Disney, s-au dovedit extrem de profitabile, lungmetraje precum „Răzbunătorii/ Avengers” și „Omul de oțel 3/ Iron Man 3” obținând încasări de peste 1 miliard de dolari în toată lumea.

Secretul intrigii pentru „Ant-Man” este bine păzit, însă filmul este programat pentru lansarea în cinematografe în iulie 2015. Premiera românească va avea loc pe 31 iulie 2015.

Totodată, deși Michael Douglas a jucat doar o singură dată într-un sequel – reluând personajul Gordon Gekko în „Wall Street: Banii sunt făcuți să circule/ Wall Street: Money Never Sleeps” de Oliver Stone (2010), actorul nu e exclus implicare într-o continuare a filmului „Ant-Man”.

„(Marvel, n.r.) mi-a împărtășit gândurile, există continuări. Cine știe?”, a afirmat actorul.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câștigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul „Wall Street” (1988). Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum „Idilă pentru o piatră prețioasă” și „Wonder Boys”, însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliție Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune „Străzile din San Francisco”, difuzat de postul ABC între anii 1972 – 1976.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase