Mick Jagger a împlinit vârsta de 70 de ani

Mick Jagger a împlinit vârsta de 70 de ani
Publicat: 26/07/2013, 19:59
Actualizat: 02/02/2019, 03:20

Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones, a împlinit vineri vârsta de 70 de ani și continuă să încânte publicul cu ocazia rarelor sale apariții pe scenă, chiar dacă în ultima vreme nu a mai respectat cu fidelitate imaginea eternului „bad boy” din rockul britanic, informează AFP.

Îmbrăcat în negru și purtând jachete strălucitoare, Mick Jagger a dansat ca în vremurile bune, timp de peste două ore, pe 14 iulie, pe scena de la Hyde Park din Londra, în fața unui public de 65.000 de persoane, total cucerit de muzica trupei The Rolling Stones.

Fără nicio ezitare, rockerul britanic a cântat unele dintre cele mai de succes piese din repertoriul trupei, precum „Jumpin’ Jack Flash”, „You Can’t Always Get What You Want”, „Satisfaction” și „Sympathy For The Devil”.

După acest concert din seria organizată pentru a celebra 50 de ani de carieră ai trupei The Rolling Stones, Mick Jagger a decis să își sărbătorească ziua de naștere, în avans, într-un club privat din Londra, alături de copiii săi și de câțiva prieteni apropiați. Petrecerea, care s-a încheiat la ora locală 01.35, în condițiile în care astfel de petreceri „ar fi durat mai multe zile, în anii lui de tinerețe”, afirmă tabloidul Daily Mail.

Devenit odată cu trecerea anilor mai puțin petrecăreț, Mick Jagger, fostul amant al cântărețelor Marianne Faithfull și Carla Bruni, tată a șapte copii cu patru femei diferite – cântăreața Marsha Hunt, manechinele Bianca Perez Morena, Jerry Hall și Luciana Morad -, pare să se fi cumințit pe plan sentimental. El trăiește în cuplu de peste zece ani cu stilista L’Wren Scott, mai tânără cu 25 de ani decât el.

Dar, deși vârsta nu-i mai permite excesele din tinerețe, ora pensionării nu pare un subiect de actualitate pentru Mick Jagger. Înainte de a cânta pentru prima dată la celebrul festival Glastonbury, pe 30 iunie, Mick Jagger le-a mărturisit miilor de spectatori prezenți la concert: „Dacă este pentru prima dată când ne vedeți în concert, atunci va trebui să reveniți!”.

Născut pe 26 iulie 1943, în orașul Dartford din comitatul Kent, într-o familie din clasa de mijloc, Michael Jagger a intrat în 1961 la prestigioasa London School of Economics. Însă economia l-a plictisit foarte repede, tânărul Mick preferând ritmurile rythm’n blues ale lui Chuck Berry. Alături de prietenul său din copilărie Keith Richards, apoi cu Bill Wyman și Charlie Watts, a înființat trupa The Rolling Stones. Primul disc al acestora a apărut în 1963. Un an mai târziu, li se alătură chitaristul Brian Jones.

În 1965, albumul „Satisfaction” îi propulsează spre glorie și spre un stil de viață plin de excese, care a cimentat legenda de „băieți răi” ai rockului britanic, la antipozi față de membrii trupei The Beatles, care purtau cravată și aveau maniere. În același an, Jagger, Wyman și Jones au fost amendați și au primit un avertisment pentru că au urinat pe zidul unui garaj. Doi ani mai târziu, cântărețul cu aspect androgin a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru posesie de droguri. Pedeapsa a fost în cele din urmă suspendată. The Rolling Stones lansează o altă piesă de mare succes, în 1981, intitulată „Start Me Up”. Mick Jagger decide în acel moment să zboare pe propriile aripi, însă niciunul dintre cele patru albume solo ale sale nu a avut succesul scontat. Începând din 1988 revine în trupa The Rolling Stones, alături de care înregistrează albume noi și efectuează mai multe turnee mondiale triumfale și deosebit de profitabile. În paralel, Mick Jagger se bucură, cu un succes limitat, de profesia de actor. A impresionat mai ales cu personajul Turner, un star rock care trăiește izolat, în filmul-cult „Performance” (1970).

Om de afaceri redutabil și extrem de bogat (averea sa este estimată la 200 milioane de lire sterline, potrivit unui top al celor mai bogați britanici, alcătuit pe 2013 de Sunday Times), Mick Jagger s-a lansat și în producția cinematografică. A anunțat în acest an că dorește să producă un film biografic despre cântărețul James Brown. În 2003, Mick Jagger, care declarase în 1977 că „alături de regină, sunt ceea ce a dat mai bun Marea Britanie”, a fost înnobilat de regina Elizabeth a II-a pentru servicii deosebite aduse industriei muzicale.

A fost o recunoaștere oficială paradoxală pentru acest anticonformist care a rămas neînțeles de multe persoane, inclusiv uneori de colegul său Keith Richards. Într-un interviu acordat pentru BBC, în iunie, care a luat oarecum forma unui bilanț, Mick Jagger a vorbit despre toate acele lucruri pe care ar fi dorit să le facă în viață: politician, jurnalist, profesor sau dansator. „Însă nu sunt frustrat (…) Să fii un cântăreț rock e un lucru puțin exigent din punct de vedere intelectual, iar eu am profitat la maximum”, spunea Mick Jagger, care, începând de vineri, s-a alăturat în clubul rockerilor celebri și septuagenari cântărețului Paul McCartney, care a împlinit 70 de ani în 2012.

The Rolling Stones, înființată la Londra, în 1962, este una dintre cele mai renumite formații rock din lume. Trupa este formată din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts și Ronnie Wood. The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă și a susținut mii de concerte cu casa închisă. În 2007, formația The Rolling Stones a concertat și în România, pe stadionul Lia Manoliu din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?