„Micul Hercule” este înlănțuit și face tracțiuni într-un nou clip postat pe internet. Cazul ajunge în atenția parchetului. VIDEO

„Micul Hercule este înlănțuit și face tracțiuni într-un nou clip postat pe internet. Cazul ajunge în atenția parchetului. VIDEO
Publicat: 16/05/2013, 21:15
Actualizat: 29/07/2014, 18:19

Un nou clip cu „Micul Hercule”, băiețelul român din Olt care face antrenamente de forță sub îndrumarea tatălui său, apare pe internet.

EUROVISION 2013. LIVE: Cezar Ouatu în semifinala EUROVISION. EXCLUSIV: Mesajul către românii care i-au întors spatele

EUROVISION 2013. Lista țărilor calificate în FINALĂ. Cu cine concurează CEZAR OUATU în semifinala 2. „Mă simt câștigător”

În respectivul filmuleț, „micul Hercule”, pe numele său real Giuliano Stroe (8 ani), apare legat cu lanțuri, de care „scapă” și apoi scoate un urlet de luptă.

VEZI AICI CLIPUL ȘOCANT CU MICUL HERCULE

Apoi, Giuliano începe să facă tracțiuni, pe care tatăl său le numără din spatele camerei de filmat. În continuare, băiețelul este legat din nou cu lanțuri și ține în lesă un câine de talie înaltă.

La final, Giuliano Stroe face din nou tracțiuni pe bară, tot sub îndrumarea tatălui său.

Giuliano Stroe, care a apărut în mai multe emisiuni de televiziune din România, a început antrenamentele pe când se afla în Italia.

Cazul lui Giuliano Stroe, în atenția Direcției Generale de Asistență Socială

Cazul lui Giuliano Stroe, în vârstă de 8 ani, și al fratelui mai mic al acestuia, din localitatea Icoana (Olt), a intrat în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt în urmă cu câteva luni, după ce pe Internet au fost postate filmulețe în care cei doi copii sunt puși de tatăl lor să facă exerciții de forță foarte dificile.

Potrivit reprezentanților DGASPC Olt, în acest caz a fost făcută o anchetă, iar cel mai probabil va fi sesizat Parchetul.

„Cel mai probabil săptămâna viitoare vom sesiza Parchetul în cazul celor doi copii. Practic, se va depune o plângere penală împotriva tatălui, pentru rele tratamente aplicate minorului. Trebuie să se stabilească dacă exercițiile fizice grele și medicamentele administrate au dus la stagnarea creșterii în înălțime a copiilor. Nu ne mai deplasăm acolo pentru că familia nu ne pemite. Ultima dată am mers cu Poliția și nu au fost de accord părinții să continuăm ancheta socială”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Cristian Lungu, director adjunct al DGASPC Olt.

Miercuri, pe Internet a fost postat un nou filmuleț în care Giuliano Stroe și fratele său apar cu lanțuri înfășurate de gât și de mâini, trăgând după ei un câine legat cu același lanț. Primul care apare este Giuliano, care, după ce trage după el câinele în lanțuri, renunță la lanțuri și face 17 flotări la bară, fiind numărat de către tatăl său. Același scenariu se repetă apoi și în cazul fratelui mai mic al lui Giuliano.

Giuliano Stroe a intrat în Cartea Recordurilor de la vârsta de 5 ani, când familia sa era stabilită în Italia. Atunci, băiețelul a impresionat juriul și audiența unei emisiuni TV din Italia mergând în mâini, foarte rapid, pe o distanță de 10 metri.
„Merge cu mine la sala de antrenamente de când s-a născut. L-am luat mereu cu mine la antrenamente”, declara Iulian Stroe.

Bărbatul susținea că băiețelul nu este în niciun pericol la antrenamente: „Eu însumi m-am antrenat foarte mult toată viața. El (Giuliano, n.r.) nu are voie să facă exerciții pe cont propriu. E doar un copil. Dacă obosește, mergem și ne jucăm”.

Copilul apare în mai multe filmulețele postate pe Internet de-a lungul anilor, în care se poate vedea cum el și fratele său sunt puși să facă exerciții fizice dificile. Într-unul dintre filmulețe, Giuliano încercă să spargă nuci cu pumnul, fiind încurajat de tată să facă acest lucru oricât l-ar durea. Pe toată durata filmulețului se vede cum băiatul reușește să spargă mai multe nuci, pe care le împarte cu surorile și mama sa. Tot pe Internet, tatăl copiilor a postat mesajul: „Cine poate și vrea, ajutați-mă cu niște bani. Poate au nevoie de vitamine, de minerale. Multumesc pentru întelegere, ajutați-mă!”.
Giuliano este cel mai mare dintre cei patru copii ai familiei Stroe. Copilul este mult mai scund față de colegii săi, iar tatăl i-a înălțat scaunul de la școală cu 10 centimetri pentru că nu ajungea la bancă să scrie.

Inspectorii DGASPC Olt au cerut, în cadrul anchetei declanșate în acest caz, și evaluări medicale pentru a se stabili dacă antrenamentele intensive le-a afectat copiilor dezvoltarea. Evaluările inițiale au arătat că atât Giuliano, cât și fratele său mai mic, Claudio, suferă de nanism, dar nu ar avea afecțiuni psihice cauzate de tratamentul la care sunt supuși de tată, însă DGASPC Olt a solicitat noi evaluări de la Institutul Parhon din București.

Departamentul Corespondenți, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”