Mihai Sturzu – somat de Centrul pentru Combaterea Discriminării să scoată o fotografie de pe Facebook

Mihai Sturzu - somat de Centrul pentru Combaterea Discriminării să scoată o fotografie de pe Facebook
Publicat: 05/12/2014, 17:00

Pe pagina de socializare a lui Mihai Sturzu a fost postată o fotografie cu mareșalul Ion Antonescu. Imediat MCA România s-a sesizat și i-a trimis o scrisoare președintelui TSD în care i s-a cerut să ștergă fotografia respectivă.

Mihai Sturzu a postat pe contul de socializare răspunsul său la solicitarea Centrului pentru Discriminare: „Abia acum am văzut postarea respectivă. Am șters-o și am rugat și autoarea să scoată numele meu de acolo. Vă multumesc pentru atenționare”, a postat el pe contul său de Facebook.

Mai jos puteți citi integral scrisoarea pe care cântărețul a primit-o de la MCA România.

„În atenția Dlui Mihai Sturzu, președinte TSD

Stimate Domnule Sturzu

În urmă cu câteva zile ÎCCJ a emis o hotărâre conform căreia paginile Facebook sunt platforme media (online) publice. În acest context, Dvs distribuiți, pe pagină Dvs de Facebook, imaginea Mareșalului Ion Antonescu care, pentru unii este erou național dar pentru noi este un criminal de război sub conducerea căruia 280.000 de evrei au fost înjosiți, batjocoriți, torturați, omorâți. Singura lor vină fiind faptul că s-au născut evrei.

Funcția pe care o dețineți în PSD vă obligă să cunoașteți legislația în vigoare. Astfel ar fi trebuit să știți că Dvs, prin găzduirea și afișarea imaginii respective și a mesajului alăturat, încălcați legislația în vigoare. Mai mult de atât, mesaje postate pe pagina Dvs, prin care ați fost atenționat asupra situației generate, au fost, până în prezent, ignorate.

Faptul că ignorați aceste mesaje de avertizare indică faptul că Dvs. mențineți, în mod deliberat, starea care contravine legislației în vigoare. Întrebarea este: sunteți cu adevărat un admirator al Mareșalului Ion Antonescu sau sunteți o altă victimă a ignoranței cu privire la Holocaustul evreilor din România?

Oricare ar fi răspunsul, Dvs vă faceți vinovat de încălcarea legii. Vă solicităm să corectați situația fără întârziere. Nu promovați imagini și mesaje al criminalilor de război. Nu promovați simboluri și mesaje fasciste, legionare, naziste, etc. Nu promovați imaginile și mesajele antisemiților și a rasistilor care discriminează oameni din considerente etnice, religioase, orientare sexuală, etc. Țineți seama că Dvs sunteți un formator de opinii și un tânăr lider politic care se adresează tuturor tinerilor din PSD. Ca atare exercitați-vă responsabilitățile și obligațiile care vă revin cu atenție.

Învățați din cazurile Șova și Mazăre ce înseamnă ignoranța în cea ce privește Holocaustul, suferința evreilor din România, regimul fascist, pro-nazist, al Mareșalului Ion Antonescu.

Numai din cauza faptului că sunteți tânăr și fără experiență nu ne adresăm, pe această temă, Procurorului General al României”.

În urma primirii acestei scrisori, liderul Tineretului PSD și-a mai rugat fanii să nu îi pună „în cârcă alte lucruri” în afara de cele pe care le postează.

„Dragi prieteni de pe FB, din păcate nu am timp să citesc toate comentariile și toate tag-urile pe care mi le fac unii ‘cadou’. Vă rog să nu îmi puneți în cârcă alte lucruri în afară de cele pe care eu le postez. Încerc să elimin pe cât pot acele comentarii sau postari care aduc ofense, dar nu pot să fac față valului de injurii și jigniri, mai ales din ultima perioadă. Îmi cer scuze dacă unele dintre ele scapă filtrului meu, al bunului simț și al unei minime decențe în spațiul online. Vă multumesc!”, a mai scris acesta pe contul de socializare.

Mihai Sturzu nu este singurul lider PSD-ist care este rugat de MCA România să șteargă o postare de pe contul de Facebook. Radu Mazăre, a fost iertat de plângerea penală înaintată recent de Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului MCA România. Primarul Constanței fusese taxat pentru apariția publică, după alegeri, cu o tunsoare și o mustăcioară-muscă á la Adolf Hitler.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață