Miliardarul condamnat pentru trafic de minore, „obsedat” de nemurire. Jeffrey Epstein visa să lase gravide 20 de femei și să-și criogeneze capul și organul genital

Redactor:
Silviu Bănilă
Miliardarul condamnat pentru trafic de minore, „obsedat” de nemurire. Jeffrey Epstein visa să lase gravide 20 de femei și să-și criogeneze capul și organul genital
Jeffrey Epstein, miliardarul condamnat pentru trafic de minore, le-a spus unor savanți, la începutul anilor 2000, că dorește să „însămânțeze rasa umană" cu ADN-ul său.

Epstein a spus că va lăsa gravide 20 de femei la ferma lui din Santa Fe, New Mexico, scrie Business Insider. Nu există vreo dovadă că acesta și-a dus planul la bun sfârșit, dar este cunoscut interesul lui bizar pentru filozofia transumanismului.

Transumanismul (uneori simbolizat prin >H sau H+) este o mișcare intelectuală și culturală internațională care sprijină folosirea noilor științe și tehnologii pentru a îmbunătăți abilitățile și aptitudinile mentale și fizice ale oamenilor și a ameliora ceea ce ea vede ca aspecte nedorite și nenecesare ale condiției umane, cum ar fi prostia, suferința, boala, îmbătrânirea și moartea involuntară. Gânditorii transumaniști studiază posibilitățile și consecințele dezvoltării și folosirii în aceste scopuri ale tehnicilor de îmbunătățire umană și ale altor tehnologii în curs de apariție. Pericolele și beneficiile posibile ale noilor tehnologii puternice care s-ar putea să schimbe radical condițiile vieții umane sunt, de asemenea, preocupări ale mișcării transumaniste.

Potrivit celor de la The Times, Jaron Lanier, un pionier al realității virtuale, își amintește că a discutat cu un savant de la NASA, căruia Epstein i-ar fi zis că ideea „fermei de bebeluși” din Mexic i-a fost inspirată de o bancă de spermă din Escondido, California. Aceasta a funcționat între 1979 și 1999 și s-a zvonit, în mod nefondat, că acolo ar fi stocată „sperma laureaților premiilor Nobel”.

Transumanismul a făcut însă „casă bună” cu eugenia, o practică foarte controversată, asociată cu nazismul – partidul i-a favorizat pe arienii blonzi, cu ochi albaștri și a folosit ideea eugeniei pentru a justifica genocidul.

Mulți adepți ai transumanismului sunt interesați însă de alte modalități prin care corpul uman poate fi „îmbunătățit”, care nu necesită neapărat modificarea genetică.

Înainte de alegerile din 2016, Zoltan Istvan, candidat la președinția SUA, a promis că va încerca să oprească procesul de îmbătrânire și moartea prin fuziunea unor tehnologii cu biologia umană. Acesta a înființat Partidul Transumanist, concentrat asupra folosirii științei și tehnologiei, în scopul rezolvării problemelor mari ale omenirii.

Istvan consideră că îmbătrânirea și moartea sunt cele mai grave „boli” ale acestor timpuri, găsind leacul în tehnologie. Acesta susține folosirea de organe bionice, transplantate atunci când organele naturale nu mai funcționează.

Criogenarea, procesul de înghețare a unui corp, cu scopul de a-l readuce mai târziu la viață, are un loc special în gândirea transumanistă. Momentan, criogenarea funcționeaza doar cu embrionii umani. Totuși, transumanistul anonim a spus că el și Epstein au discutat despre criogenare și miliardarul a mărturisit că dorește ca după moarte să-i fie conservate capul și penisul.

Inchide