Minivacanța de Rusalii, în țară sau în străinătate? Câți bani sunt dispuși românii să cheltuie și care sunt destinațiile favorite

Minivacanța de Rusalii, în țară sau în străinătate? Câți bani sunt dispuși românii să cheltuie și care sunt destinațiile favorite
Publicat: 20/05/2017, 16:04

„Pentru vacanța de Rusalii avem o creștere a vânzărilor de aproximativ 33%, în ton cu majorarea pe care TUI TravelCenter a înregistrat-o de la începutul anului la toate produsele și serviciile turistice. De asemenea, trebuie să amintesc că în acest an vacanța de Rusalii este mai lungă. Cele mai căutate destinații interne pentru vacanța de Rusalii sunt în acest an stațiunile de pe litoral, Valea Prahovei, Delta Dunării și stațiunile balneo și orașele istorice precum Brașov, Sibiu și Iași. În ceea ce privește turismul extern, cel mai bine s-au vândut pachetele turistice pe litoralul bulgăresc și în insule din Grecia, dar și city break la Londra, Madrid și Dubai”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Cosmin Marinof, Director de vânzări la TUI TravelCenter/Eurolines.

Un sejur în perioada 31 mai – 5 iunie costă în țară, la Mamaia, 109 euro/persoană/fără masă, la un hotel de patru stele, 85 de euro/persoană/mic dejun la Predeal, la un hotel de trei stele și 199 de euro/persoană/demipensiune la un hotel de patru stele din Băile Felix.

În ceea ce privește turismul extern, în aceeași perioadă, pentru cei care doresc să călătorească în Grecia cazarea cu mic dejun costă 255 de euro/persoană, iar în Bulgaria, la Albena, 125 de euro/persoană/All Inclusive.

Ceva mai scumpă este o excursie în Dubai, care costă 429 de euro/persoană/mic dejun, la un hotel de patru stele, în preț fiind inclus și biletul de avion.

În schimb, Dan Dumitru, director de marketing la Paralela 45, susține: „Cele mai vândute destinații pentru vacanța de Rusalii sunt Delta Dunării și munte, în special Valea Prahovei. Pentru Valea Prahovei, pachetul pornește de la 390 de lei/persoană pentru 3 nopți cu demipensiune. Pentru Delta Dunării avem o creștere spectaculoasă, de aproximatov 60% față de anul trecut. Turiștii ne cer în special oferte personalizate și pentru acestea plătesc de la 70 de lei/locul în camera dublă, cu mic dejun”.

Dan Dumitru mai arată că litoralul românesc vine cu tarife foarte bune, de extrasezon, 35-40 de lei/persoană, loc în camera dublă, la hotelurile de două stele.

„Atât pentru România, cât și pentru Bulgaria, cererea crește progresiv, mulți dintre clienți asteptând să vadă evoluția vremii. Este de așteptat ca în săptămâna premergătoare vânzările să explodeze, acesta fiind tiparul fiecărui an. Pentru Bulgaria, cele mai solicitate stațiuni sunt cele din proximitatea țării, respectiv Nisipurile de Aur și Constatin și Elena, la tarife de la 90 de euro de persoană, trei nopți, servicii All Inclusive”, spune Dumitru.

Iar Maria Goicea, director de marketing la Cocktail Holidays, afirmă că printre cele mai solicitate excursii de Rusalii este cea din Turcia, prețul pornind de la 458 de euro/persoană/All Inclusive/sejur de șapte nopți cu bilet de avion cursă charter inclus. O altă variantă este Egipt, șapte nopți de cazare la un hotel de patru stele, All Inclusive și transport cu avionul costând de la 483 de euro/persoană.

„Pentru minivacanța de 1 iunie și Rusalii, turiștii români au solicitat în primul rând destinații interne, precum stațiunile de pe litoral, cu oferte foarte avantajoase pentru că vorbim încă de extrasezon, dar și cele de pe Valea Prahovei sau stațiuni balneo, unde se pot relaxa si beneficia de accesul la spa. În ceea ce privește destinațiile externe, turiștii s-au orientat către Bulgaria și Grecia, țări cu litoral, dar și foarte aproape ca distanță de România”, spune Daniela Țoncu, Head of Leisure la agenția Happy Tour.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna