Minunile medicinei. Craniul unei femei zdrobit într-un teribil accident, total reconstruit într-o operație de opt ore. IMAGINI incredibile

Minunile medicinei. Craniul unei femei zdrobit într-un teribil accident, total reconstruit într-o operație de opt ore. IMAGINI incredibile
Publicat: 02/08/2017, 15:53
Actualizat: 06/08/2017, 23:47

În cele două poze alăturate obținute cu ajutorul unei scanări cu computerul tomograf, se poate vedea o diferență incredibilă, între craniul distrus al femeii și felul în care acesta a fost reconstruit în cadrul intervenției chirurgicale de opt ore.

Victimei accidentului, o tânără de doar 25 de ani, i-a fost zdrobită fața și craniul în urma impactului violent. Accidentul a avut loc în 2015, însă operația a fost realizată recent, iar imaginile au fost distribuite abia acum pe reddit și Imgur de un medic chirurg.

Acesta a explicat că echipa care a realizat reconstrucția s-a confruntat cu un traumatism cerebral cu hemoragie craniană, traumatism al globului ocular și fracturi grave la nivelul feței.

Medicul spune că reconstrucția nu ar fi fost posibilă fără prezența unei echipe multidisciplinare și că pacienta se află acum în perioada de recuperare.

Imaginile au fost văzute, distribuite și comentate și de alți specialiști din domeniu, care au felicitat echipa pentru performanța extraordinară. Un medic a caracterizat reușita drept „o operă de artă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase