Mircea Gheorghiu și Mihai Brătilă, profesori la TV & Film Academy by Ruxandra Ion

Mircea Gheorghiu și Mihai Brătilă, profesori la TV & Film Academy by Ruxandra Ion
Publicat: 23/01/2014, 17:39
Actualizat: 25/03/2019, 19:42

Mircea Gheorghiu și Mihai Brătilă se numără printre profesorii de la TV & Film Academy by Ruxandra Ion, urmând să introducă în lumea actoriei cursanții grupei „Gheorghe Dinică”, cu vârste de peste 18 ani, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

TV & Film Academy by Ruxandra Ion, o complexă școală de actorie, regie, producție, scenaristică, dans și stil & make-up din România își va deschide porțile, pentru prima serie de cursanți, pe 3 februarie.

În paralel, cei care vor dori să urmeze cursurile academiei deschise de Ruxandra Ion la București se pot înscrie în continuare, urmând a se forma grupele pentru seria următoare.

Pentru cursurile de actorie, s-au format deja primele grupe de cursanți, structurate pe trei categorii de vârstă: grupa „Abracadabra”, pentru cei cu vârsta 8-14 ani; grupa „LaLa” pentru cei de 14-18 ani; grupa „Gheorghe Dinică”, adresată celor peste 18 ani.

Grupa cursurilor de actorie „Gheorghe Dinică” ai TV & Film Academy by Ruxandra Ion îi are ca profesori pe Mircea Gheorghiu și Mihai Brătilă, două nume de referință ale școlii românești de actorie din prezent și nu numai.

Mircea Gheorghiu, șeful catedrei de actorie – grupa „Gheorghe Dinică”, este doctor în teatru, conferențiar universitar în cadrul UNATC (Catedra Arta Actorului, Facultatea de Teatru). Cu o amplă experiență în teatru și numeroase premii obținute, Mircea Gheorghiu a pregătit și format studenți care au activități remarcabile în lumea artistică, atât în țară, cât și în străinătate: Maria Roman (locuiește în Los Angeles, a absolvit Actors Studio și joacă în „Made in Hollywood” alături de Woody Harrelson și Charlize Theron), Alex Potoceanu (joacă în „Way Back” alături de Ed Harris), Lorena Zăbrăuțeanu (profesoară la Conservatorul din Paris), Caroline Gombé (actriță și dansatoare, a absolvit școala de actorie din Dustin-Texas, locuiește în New York și joacă în teatru, în special în spectacole de cabaret), Luiza Cocora (actriță și profesoară în Quebec, Canada), Adela Popescu, Paul Ipate, Aron Istodor, Vlad Zamfirescu, Ioana Blaj, Silviu Biriș, Mirela Oprișor etc.

De-a lungul timpului, Mircea Gheorghiu a jucat în 12 piese de teatru, 7 producții de televiziune, a creat spectacole în calitatea de regizor și profesor, a participat la workshop-uri și festivaluri sub egida Catedrei UNESCO, a scris 4 lucrări despre actorie.

Mihai Brătilă, profesor de actorie pentru grupa „Gheorghe Dinică” este lector doctor la UNATC, secția actorie și doctor magna cum laude. Recunoscut și apreciat pentru activitatea sa, Mihai Brătilă a primit numeroase trofee, precum premiul pentru interpretare la Festivalul de film Costinești – 1987 (rol Matei Oprișan, filmul „Cântec în zori”, regia Dinu Tănase), premiul pentru interpretare la Festivalul de film Piatra Neamț – 1988 (rol Matei Oprișan – filmul „Cântec în zori”, regia Dinu Tănase), premiul pentru interpretare, Festivalul de film Costinești – 1988 (rol Nelu – filmul „Nelu”, regia Dorin Doroftei), premiul pentru interpretare, Festivalul Cinema Iubit – 1998 (rol Tânărul – filmul „N-am nimic pe sub tricou”, regia Mary-Anne Georgescu), premiul pentru interpretare Gala Absolvenților – 1998 (rol Primul – „Dictatorul”, regia Claudiu Goga).

Mihai Brătilă a jucat în numeroase spectacole de teatru și în filme precum „O scrisoare pierdută”, de I. L. Caragiale, regia Ion Cojar, rolul Brânzovenescu, „Pe jos”, de Slawomir Mrozek, regia Dem Rădulescu, rolul Locotenentul Zielinsky, „Căsătoria”, de N. V. Gogol, regia Dem Rădulescu, rolul Anucikin, „Dictatorul”, de Al. Kirițescu, regia Claudiu Goga, rolul Primul și în filme precum „O vară de neuitat”, regia Lucian Pintilie, „Prea târziu”, regia Lucian Pintilie, „Popcorn story”, regia Tudor Giurgiu, „Furia”, regia Radu Muntean și „Moartea domnului Lăzărescu”, regia Cristi Puiu.

Mihai Brătilă a regizat atât piese de teatru, cât și seriale de televiziune, printre care pot fi amintite „Arta”, Yasmina Reza – Teatrul de Comedie, 2005; „After play”, Bryan Friel – Teatrul Act, București, 2006; „Autobahn” – Teatrul de Comedie, 2012; „Arestat la domiciliu”, serial Pro TV; „Îngerașii”, telenovela, Acasa TV; „În al 9-lea cer”, emisiune TV, Acasa TV; „Aniela”, Acasa TV; „Moștenirea”, serial, Pro TV, 2010; „Îngeri pierduți”, telenovela, Acasa TV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Henric al VIII-lea, regele care și-a ucis două neveste