Misterul trenului-fantomă nazist se adâncește. Ce au descoperit doi bărbați care au urmat indicațiile unei hărți vechi de nouă decenii

Redactor:
Silviu Bănilă
Misterul trenului-fantomă nazist se adâncește. Ce au descoperit doi bărbați care au urmat indicațiile unei hărți vechi de nouă decenii
Un ziar polonez scrie că doi bărbați au descoperit un tunel lung de doi kilometri în apropierea locului în care se presupune că ar fi ascuns, în subteran, un tren nazist încărcat cu obiecte de valoare.

Gazeta Wroclawska scrie că doi bărbați au descoperit tunelul misterios cu ajutorul unei hărți vechi de 90 de ani și a unui radar.

Tunelul se află lângă localitatea Walim, situată la 20 km de Walbrzych, unde se presupune că s-ar afla trenul nazist „cu aur” și alte comori.

„Din cunoștințele noastre, tunelul a fost descoperit de aceeași bărbați care susțin că au reperat trenul cu aur”, scrie ziarul. Aceștia au folosit o hartă veche și au găsit tunelul în apropierea garei din Walim.

Comercianții polonezi au început să profite de pe urma poveștii trenului-fantomă nazist și vând batoane de ciocolate „recuperate din trenul blindat”.

Negustorii mai comercializează și tricouri, căni, farfurii cu simbolul unui tren aurit cu aburi, asemănător celui care apare în filmele cu „Indiana Jones”, care iese dintr-un tunel.

Isteria a fost declanșată de germanul Andreas Richter și polonezul Piotr Koper, care susțin că au fotografiat, cu ajutorul unui radar, trenul cu comori, aflat într-un tunel.

Trenul s-ar fi îndreptat în 1945 spre Germania nazistă, având la bord numeroase comori, dar a fost ascuns în subteran, în momentul apropierii armatei sovietice.

Inchide