Mitul lui Jamie Oliver, „avocatul” alimentației sănătoase, ar putea fi spulberat. Ce a descoperit un bărbat în hamburgerul celui mai popular bucătar din lume

Publicat: 01/05/2018, 16:49

Jamie Oliver a transmis recent un mesaj pe Twitter celor de la Burger King, în care le amintea de „misiunea” lui de a promova hrana sănătoasă pentru copii, unde sarea, grăsimea și zahărul se regăsesc în cantități mici sau deloc, scrie mirror.co.uk.

Din nefericire pentru bucătarul milionar, Nick Pettigrew, un utilizator de pe Twitter, a descoperit că un hamburger pentru copii promovat de Jamie Oliver nu este atât de sănătos pe cât se spune.

Nick a distribuit o fotografie în care compară informațiile nutriționale ale produsului Baby Organic Beef Burger, promovat de Jamie și cheeseburger-ul Burger King pentru copii.

În mod surprinzător, cheeseburger-ul de la Burger King are mai puține calorii, carbohidrați, zahăr și grăsime decât produsul „sănătos” al lui Jamie Oliver.

Hamburgerul lui Jamie conține 370 calorii, 14 g de grăsime, 46 g de carbohidrați și 14 g de zahăr, fiind descris ca fiind „un hamburger cu carne de vită organică, servit într-o chiflă cu semințe și iaurt de lămâie, alături de roșii și salată feliată, respectiv cartofi copți dulci”.

Cheeseburger-ul de la Burger King, destinat copiilor, are 290 calorii, 12 g de grăsime, 28 g de carbohidrați și 6 g de zahăr, conținând carne de vită, o chiflă cu semințe de susan, cașcaval american și ketchup.

Hamburgerul lui Jamie poate fi comandat și într-o versiune mai mare, descrisă ca fiind „o opțiune sănătoasă”, cu 452 calorii, versus cele 290 calorii din cheeseburgerul Burger King pentru copii.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase